ΕΛΛΑΔΑ

Eικόνες ντροπής

«Βομβαρδισμένα τοπία» Πολυτεχνείο και ΑΠΘ την επομένη των επεισοδίων (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν οι ταραξίες στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το σκηνικό έντασης ανήμερα της 45ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου αμαύρωσαν την ημέρα, και για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες σοβαρών επεισοδίων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης πορείας στη Θεσσαλονίκη, οι νεαροί με κουκούλες, μάσκες και κράνη άρχισαν τον… πόλεμο με την αστυνομία.

Εχοντας ως ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή, εκσφενδόνιζαν για ώρες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Το φως της ημέρας αποκάλυψε τις εικόνες ντροπής. Η Σχολή έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Σπασμένα πεζοδρόμια, πλακάκια βγαλμένα, τζαμαρίες που έγιναν θρύψαλα, εστίες φωτιάς.

Στις εικόνες που κατέγραψε το Life-Events.gr δε χρειάζονται περαιτέρω σχόλια.

Η αποκατάσταση των ζημιών θα επιβαρύνει για άλλη μια φορά όλους μας, ενώ το νόημα της χθεσινής ημέρας χάθηκε εξαιτίας των πράξεων των νεαρών ταραξιών.

Πανό, αντιεξουσιαστικά συνθήματα , στεφάνια αλλά και θρανία, καρέκλες και ό,τι άλλο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα των γνωστών «μπαχαλάκηδων» στα επεισόδια, είναι η εικόνα που αντίκρισαν σήμερα το πρωί , όσοι έτυχε να περνούν από το Πολυτεχνείο.

Αν και οι δρόμοι στην περιοχή έχουν ανοίξει και έχουν καθαριστεί ώστε τίποτα να μη θυμίζει το χθεσινό «πεδίο μάχης» , εν τούτοις μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική αφού τα εκατοντάδες «πολεμοφόδια» των αναρχικών μαρτυρούν τα χθεσινά έκτροπα.

Τραπεζάκια και καρέκλες έγιναν παρανάλωμα του πυρός χθες στα οδοφράγματα που στήθηκαν από τους αντιεξουσιαστές γύρω από τους δρόμους του Πολυτεχνείου , τόσο στην οδό Στουρνάρη όσο και στην Πατησίων.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής στους γύρω δρόμους του Πολυτεχνείου ειδικά συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηνών έπιασαν δουλειά για να καθαρίσουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια από τις πέτρες, τα μάρμαρα, τα σπασμένα μπουκάλια, τα καδρόνια και τις φωτοβολίδες, όπως επίσης και τα δακρυγόνα

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr

polytexneio_epomeni1
polytexneio_epomeni2

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.