ΕΛΛΑΔΑ

Ανάρτηση στο Facebook

Ακρίτα σε Γεωργουσόπουλο: «Επιμένω στην άποψή μου για Σεφερλή»

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για τον Μάρκο Σεφερλή και την ακύρωση της θεατρικής παράστασης Ζητείται Ψεύτης στο Θέατρο Παλλάς. Μετά την δημοσιοποίηση της είδησης πολλά ατομα του καλλιτεχνικού χώρου έσπευσαν να τοποθετηθούν για τα όσα ειπώθηκαν. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Espresso, στήριξε τον Μάρκο Σεφερλή.

«Είναι ο τελευταίος των μεγάλων. Έχω την άποψή μου για τον Μάρκο, την έχω πει και την υποστηρίζω ακράδαντα και σήμερα: Τον θεωρώ πολύ μεγάλο κωμικό, πολύ σπουδαίο κειμενογράφο, σπουδαίο λογοπλάστη… Να απαντήσω τι λέει η κυρία Ακρίτα; Όχι! Δεν τον έχει δει, όπως και κανένας από αυτούς που τον κρίνουν, σας πληροφορώ. Δεν έχουν πάει ποτέ στο Δελφινάριο.

Καταρχήν, ο άνθρωπος αυτός δεν βωμολοχεί. Αφήνει υπονοούμενα, υπαινιγμούς σεξουαλικούς. Και πού δεν γίνεται πλέον αυτό; Το κοινό του, εξάλλου, είναι γιαγιάδες και παιδιά. Είναι δυνατόν να είσαι πατέρας και να βωμολοχείς για να προκαλέσεις γέλιο; Εν κατακλείδι, νομίζω πως δεν ξέρουν τι σημαίνει trash και είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν τον έχουν δει στο θέατρο. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτά τα θέματα. Να πάνε να τον δουν και μετά να κρίνουν.», ανέφερε ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου. Μετά την τοποθέτηση του γνωστού δημοσιογράφου, η Έλενα Ακρίτα απάντησε για ακόμη μια φορά γράφοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

«Το τελευταίο σχόλιό μου για την υπόθεση Σεφερλή και τέρμα ως εδώ. Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος είναι 60 χρόνια δημοσιογράφος και κριτικός. Εγώ είμαι 40 χρόνια δημοσιογράφος και χρονογράφος. Επιμένω στην άποψή μου ότι τον 21ο αιώνα, ο χλευασμός των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μόνο σάτιρα δεν είναι. Αυτό και τέλος. Δεν θα επανέλθω. Γύρω μας συμβαίνουν κοσμογονικά γεγονότα στην Ελλάδα, στην Γαλλία, σε όλο τον κόσμο, το παράκανα(με) νομίζω. Ευχαριστώ για την υπομονή σας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.