ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την υπογράφουν Παπανδρέου, Μπούλμαν, Τσακαλώτος…

Ανοιχτή επιστολή στον Τζέρεμι Κόρμπιν

Τον κώδωνα του κινδύνου για το τι θα επιφέρει τυχόν οριστική έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κρούουν κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες, σε ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν στον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Την επιστολή υπογράφει πρώτος ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, δεύτερος ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Ούντο Μπούλμαν, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η υπογραφή του νυν υπουργού Οικονομικών της χώρας μας Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Αναγνωρίζοντας σειρά από κακώς κείμενα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, οι υπογράφουσες προσωπικότητες, σημειώνουν μεταξύ άλλων :«Σας χρειαζόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κανείς δεν καταλαβαίνει καλύτερα τι χρειάζεται –από τον νόμο, από το συνδικαλιστικό κίνημα, από τον ακτιβισμό- για να έρθουν στη ζωή και να υλοποιηθούν οι φιλοδοξίες και τα όνειρα κάθε πολίτη. Σας χρειαζόμαστε, καθώς μπορείτε να γίνετε καταλύτης για μία διαφορετική Ευρώπη, παρέχοντας την νέα και αναγκαία ώθηση για μία πραγματική προοδευτική αλλαγή. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, ακριβώς όπως χρειαζόμασταν ο ένας τον άλλον στην ίδρυση της ΕΕ, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις πλέον επείγουσες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα : να αποφύγει τον πόλεμο, να προωθήσει την ισότητα, να συνεργαστούμε μπροστά στις απειλές εναντίον του πλανήτη μας, να εκμεταλλευτούμε την αλληλεγγύη που θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα από ότι είναι δυνατόν»…

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή στα αγγλικά και δείτε ποιοι την υπογράφουν

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.