ΚΟΣΜΟΣ

Μια αφίσα πυροδότησε την ένταση

«Αρένα» η ουκρανική Βουλή - Άγρια επεισόδια και ξύλο [βίντεο]

Σκηνές.... απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν γι’ άλλη μια φορά στη Βουλή της Ουκρανίας με τις γροθιές να πέφτουν σύννεφο στη διάρκεια μιας επεισοδιακής συνεδρίασης.

Ο καυγάς ξέσπασε ότι ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Νέστορ Σούφριτς αποκάλεσε έναν φιλορώσο Ουκρανό πολιτικό, τον Βίκτορ Μέντβεντσουκ «πράκτορα» του Βλαντίμιρ Πούτιν. Κι ενώ αποχωρούσε από το βήμα έσκισε μια αφίσα με το πρόσωπο του Μέντβεντσουκ.

 

Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δύο άνδρες έπεσαν πάνω στον Σούφιριτς και καθώς πάλευαν, ο ένας του κατάφερε μια γροθιά. Τα αίματα άναψαν και μπήκαν κι άλλοι στον καυγά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ουκρανική Βουλή μετατρέπεται σε αρένα καθώς πολλές φορές στο παρελθόν έχει πέσει αλύπητο ξύλο με αφορμή κόντρες για εσωτερικά ή διεθνή ζητήματα, όπως τον Ιούλιο του 2014 όταν ήρθαν στα χέρια εθνικιστές και φιλορώσοι βουλευτές για τις μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και των ρωσόφωνων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

 

Τον επόμενο χρόνο μια συνεδρίαση διεκόπη τον Μάρτιο όταν ένας πολιτικός κατηγόρησε έναν άλλο για δωροδοκία και τον κάλεσε να παραιτηθεί με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έντονη αψιμαχία.

Αργότερα, το 2015 πάντα, έπεσε και πάλι ξύλο όταν ένας βουλευτής του κυβερνώντος συνασπισμού επιχείρησε να απομακρύνει δια της βίας από το βήμα τον τότε πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενικούκ.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.