ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Επίτροπος στα «Νέα»

Αβραμόπουλος: Το κύμα που μπορεί να γίνει πανευρωπαϊκό τσουνάμι

«Η υψηλή ανεργία στους νέους ανθρώπους, τούς δείχνει το δρόμο της άρνησης και της σύγκρουσης με το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο. Το κύμα μπορεί να εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό τσουνάμι», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και συμπληρώνει «και εδώ δεν έχει να κάνει με αριστερά ή δεξιά πολιτικά πρότυπα ή συγκεκριμένη διακυβέρνηση. 'Εχει να κάνει με πολιτικές που ορίζονται ή όχι από κοινωνικότητα, ευθύνη και πραγματική πίστη στην απαραίτητη κοινωνική συνοχή. Με άλλα λόγια για μια πιο ισχυρή και ανθρώπινη κοινωνική πολιτική. Μια κοινωνική Ευρώπη με κοινωνικά κράτη-μέλη».

Αναφερόμενος στην ελευθερία μετακίνησης στη ζώνη Σένγκεν επισημαίνει ότι «η ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας Σένγκεν είναι το μεγαλύτερο απτό επίτευγμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την επιστροφή σε μια Ευρώπη γεμάτη σύνορα και σημεία ελέγχου» και υπογραμμίζει ότι «πολιτικές που έχουν ως στόχο την απομόνωση είναι καταστροφικές για την Ευρώπη. Είναι καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε και να προστατεύουμε τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της 'Ενωσης και αυτό προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, ως θεματοφύλακες των Συνθηκών».

Μιλώντας για της επικείμενες ευρωεκλογές ο Ευρωπαίος επίτροπος υποστηρίζει ότι είναι πολύ κρίσιμες καθώς θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρώπης και υποστηρίζει ότι «πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο ευρωπαϊκό εγχείρημα και να διατηρήσουμε ζωντανές τις θεμελιώδεις αξίες και αρχές της 'Ενωσης».

«Οφείλουμε όλοι καθημερινά να στέλνουμε ηχηρό μήνυμα υπέρ της κοινής ευρωπαϊκής μας πορείας, μέσω του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της αλληλεγγύης. Και αυτό το μήνυμα πρέπει να χαρακτηρίζει και τις επερχόμενες εκλογές, ένα μήνυμα δημοκρατίας και ενότητας», δηλώνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.