ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μυρωδικά

Μία εξαιρετική συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μυρωδικά.

Υλικά

Για τα μπισκότα:
  • 6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μοσxοκάρυδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1 φλ. μελάσα
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • ½ φλ.νερό
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο:

  • 4 φλ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 3 κ.σ. πλήρες γάλα
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και την κανέλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη μελάσα, τη καστανή ζάχαρη, το νερό, το αβγό και τη βανίλια μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το μίγμα των υγρών στο μπολ με τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν πλήρως.

Διαχωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια, τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 C.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης με έναν πλάστη σε πάχος πάχους 1εκ. και με διάφορα χριστουγεννιάτικα κουπ πατ δίνουμε σχήμα στα μπισκότα.

Τοποθετούμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου, την οποία έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, βγάζουμε κατευθείαν από το φούρνο και μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μία σχάρα για να κρυώσουν.

Για το γλάσο:

Σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα, τη βανίλια, 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε κουταλιές γάλα, εάν το μίγμα είναι πολύ παχύ ή περισσότερη ζάχαρη, εάν το μίγμα είναι πολύ λεπτό.

Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής διακοσμούμε τα μπισκότα με το γλάσο.

Μεταφέρουμε ξανά τα μπισκότα στη σχάρα, μέχρι να σφίξει και να σκληρύνει το γλάσο.

Διατηρούμε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.