ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες περιοχες θα επηρεαστούν

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια μέχρι την Τρίτη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τις επόμενες ώρες, μέχρι και την Τρίτη το βράδυ εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες, οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε υψόμετρο 300 μέτρων και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Το έκτακτο δελτίο έχει ως εξής:

Νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσες στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε ημιορεινέ περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

- Τη Δευτέρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως τις παράκτιε περιοχές τους) από τις βραδινέ ώρες την Πελοπόννησο και αργά τη νύχτα-ξημερώματα Τρίτης πρόσκαιρα ττις υπόλοιπ ανατολικέ ηπειρωτικέ περιοχέ, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα).

- Την Τρίτη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες την Κρήτη, τις Κυκλάδες και βαθμιαιά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και βαθμιαιά της Θράκης.

Σταδιακά από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι έντασεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.