ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Χάος από την απεργία των σιδηροδρόμων

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί από το πρωί σε όλη τη Γερμανία με αφορμή την ολιγόωρη προειδοποιητική απεργία των εργαζομένων στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους. Με αφορμή την προειδοποιητική απεργία των εργαζομένων της η Deutsche Bahn (DB-Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι) ακύρωσε όλα τα υπεραστικά δρομολόγια στη Γερμανία. Οι ακυρώσεις αφορούν όλα εκείνα που εκτελούνται από τρένα ICE και IC, διευκρίνισε εκπρόσωπος της DB. Η απεργία συμπαρασύρει όμως και το περιφερειακό και προαστιακό δίκτυο, όπου υπάρχουν επίσης εκατοντάδες ακυρώσεις δρομολογίων.

Αν και η απεργία του Συνδικάτου Σιδηροδρόμων και Συγκοινωνιών EVG είναι τρίωρη -ξεκίνησε στις 5 σήμερα το πρωί της Δευτέρας και πρόκειται να διαρκέσει μόλις μέχρι τις 9- η DB προειδοποιεί τους ταξιδιώτες για σημαντικές καθυστερήσεις στα υπεραστικά δρομολόγια καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας και προτείνει, εφόσον είναι δυνατόν, να ταξιδέψουν αύριο Τρίτη.

Το συνδικάτο EVG ζητεί αύξηση 7,5%

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στο περιφερειακό δίκτυο της Βαυαρίας όπου έχει διακοπεί το μεγαλύτερο μέρος των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, καθώς και στα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (2,4 εκατομ. άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά τα τρένα) και Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Το περασμένο Σάββατο το συνδικάτο EVG εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων απορρίπτοντας την ανεπαρκή, όπως τη χαρακτήρισε, προσφορά των εργοδοτών. Το EVG ζητεί αυξήσεις ύψους 7,5% για τους περίπου 160.000 εργαζομένους. Η Deutsche Bahn από την πλευρά της κατέθεσε ένα «πακέτο 7%» όπως το ονομάζει, το οποίο προβλέπει για τα επόμενα δυόμιση χρόνια δυο μισθολογικές αυξήσεις συνολικού ύψους 5,1% και μια εφάπαξ πληρωμή ύψους 500 ευρώ.

Πηγή: DW, DPA, Der Spiegel

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.