MEDIA

Δείτε το βίντεο

Οι «Θρύλοι των Γηπέδων» αφηγούνται την ιστορία του Σταύρου Σαράφη, στο COSMOTE HISTORY HD

Στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Σταύρο Σαράφη είναι αφιερωμένο το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Θρύλοι των Γηπέδων» σε παραγωγή COSMOTE TV, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάνη (Παρασκευή 14/12, 21.00). Στο επεισόδιο, ο «Καίσαρας» των γηπέδων αφηγείται την ιστορία του, από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, έως την κατάκτηση δυο κυπέλλων κι ενός πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ. Με παρουσία 50 ετών στην ΠΑΕ, ο Σταύρος Σαράφης έγινε σύμβολο αφοσίωσης στην ασπρόμαυρη φανέλα. Επίσης, ο Μανώλης Μητσιάς αναπολεί την παρουσία του στο γήπεδο και τραγουδάει προς τιμήν του.

Τα 12 ωριαία επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένα στους 12 σπουδαίους Έλληνες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Μίμη Δομάζο, Ηλία Υφαντή, Γιώργο Κούδα, Κώστα Νεστορίδη, Νίκο Σαργκάνη, Τάκη Λουκανίδη, Σταύρο Σαράφη, Βασίλη Χατζηπαναγή, Θωμά Μαύρο, Ντίνο Κούη, Μίμη Παπαϊωάννου και Γιώργο Σιδέρη και παρουσιάζουν, μέσα από συνεντεύξεις, αφηγήσεις και σπάνιο αρχειακό υλικό, σημαντικές στιγμές της ζωής και της πορείας τους στους συλλόγους που «υπηρέτησαν». Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 18.00.

Στο πρόγραμμα της εβδομάδας, ξεχωρίζει η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ: «Εθνική Βιβλιοθήκη - Η ταινία», μια συμπαραγωγή της COSMOTE TV. Το ντοκιμαντέρ «ξετυλίγει» την ιστορία της Εθνικής Βιβλιοθήκης, από τη συγκέντρωση των πρώτων συλλογών και τις στεγαστικές περιπέτειες ως τη μετεγκατάσταση στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) (Κυριακή 16/12, 21.00).

Πρεμιέρα στο κανάλι κάνει και η σειρά ντοκιμαντέρ «1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, σε παρουσίαση, σενάριο και επιστημονική επιμέλεια του ακαδημαϊκού Ιάκωβου Μιχαηλίδη. Το πρώτο επεισόδιο «Οι άνεμοι του εθνικισμού», μάς μεταφέρει στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα, περίοδο κατά την οποία κορυφώθηκε ο εθνικισμός στα Βαλκάνια. Ιστορικοί και ακαδημαϊκοί αναλύουν τις επιπτώσεις του Ρωσοτουρκικού Πολέμου, του Μακεδονικού Αγώνα αλλά και της Νεοτουρκικής Επανάστασης (Σάββατο 15/12, 23.00).

Η σειρά «Μύθοι και τέρατα» για τους αμέτρητους μύθους της αρχαίας Ελλάδας και της Ευρώπης επανέρχεται αυτή την εβδομάδα με το δεύτερο επεισόδιο «Το μυστηριώδες άγνωστο». Το νέο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στην «αδάμαστη» φύση που υπήρξε το σκηνικό άπειρων μύθων διαφορετικών πολιτισμών από τους Αρχαίους Έλληνες, έως τους Κέλτες (Παρασκευή 14/12, 23.00).

Η σειρά «Ιστορικές Διαδρομές», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, για τα γεγονότα, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις επιστημονικές ανακαλύψεις που σημάδεψαν την πορεία της χώρας, επανέρχεται αυτή την εβδομάδα με το επεισόδιο «To “Αντάρτικο’’ που πνίγηκε στο αίμα». Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο στην πρώτη ελληνική εξέγερση κατά των Βουλγάρων συμμάχων των Ναζί στις 28 Σεπτεμβρίου 1941 (Πέμπτη 13/12, 19.30).

Τέλος, με ένα νέο επεισόδιο αφιερωμένο στη Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, το παλαιότερο μοναστήρι των Αγίων Τόπων, επανέρχεται αυτή την εβδομάδα η σειρά ντοκιμαντέρ «Ιεροί Τόποι» (Κυριακή 16/12, 20.20).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.