ΚΟΣΜΟΣ

Ποιες χώρες της ΕΕ έχουν απορρίψει την συμφωνία

Η Βουλγαρία δεν θα υπογράψει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση

Η Βουλγαρία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τη συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών για τη διαχείριση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών.

Ακόμη η Βουλγαρία δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη κατά την οποία η συμφωνία αυτή θα εγκριθεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα στο Μαρόκο, όπως αποφάσισε σήμερα η κεντροδεξιά κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση στη Βουλγαρία είπε επίσης ότι θα τηρήσει αποχή σε μια ψηφοφορία η οποία θα ακολουθήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία, η οποία έχει ήδη εγκριθεί.

Τουλάχιστον άλλες πέντε χώρες της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Ουγγαρίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας, έχουν ήδη απορρίψει τη συμφωνία, κάτι που δείχνει πως η Ευρώπη γίνεται όλο και πιο περιοριστική στην αποδοχή προσφύγων και μεταναστών μετά μια απότομη άνοδο στις αφίξεις το 2015.

«Σε αυτό το στάδιο η κυβέρνηση στη Βουλγαρία πιστεύει πως η απόφαση να μην υπογράψει την Παγκόσμια Σύμβαση για την Ασφαλή, Ομαλή και Νόμιμη Μετανάστευση, προστατεύει στον μέγιστο βαθμό τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το σύμφωνο, που αντιμετωπίζει ζητήματα όπως η προστασία των ανθρώπων που μεταναστεύουν, η ενσωμάτωσή τους σε νέες χώρες και η επιστροφή τους στις πατρίδες τους, εγκρίθηκε τον Ιούλιο και από τα 193 μέλη εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, που αποχώρησαν πέρυσι.

Ακολούθησε τη μεγαλύτερη εισροή μεταναστών στην Ευρώπη από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τους μετανάστες να φεύγουν για να γλιτώσουν από συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και αλλού.

Το θέμα αυτό έχει προκαλέσει κρίση στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια. Αμφίβολη είναι η ψήφος του Βελγίου, η Αυστρία έχει πει ότι δεν θα το ψηφίσει ενώ ερωτηματικό αποτελεί η στάση της Ιταλίας με την αντίθεση του Ματέο Σαλβίνι να είναι δεδομένη. Στην Ολλανδία, πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε πως το 41% των ερωτηθέντων τάσσονται κατά της υπογραφής του συμφώνου έναντι 34% που τάσσονται υπέρ. Εκτός Ευρωπαικής Ένωσης η Αυστραλία έχει ξεκαθαρίσει οτι δεν πρόκειται να ψηφίσει το σύμφωνο του ΟΗΕ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.