ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κατεδάφισε το ιστορικό σπίτι του και τώρα οφείλει να ξαναφτιάξει το ίδιο

Κατεδάφισε το ιστορικό του σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο δίχως όμως να σκεφθεί τις συνέπειες. Τώρα θα πρέπει να ξανακτίσει ακριβώς το ίδιο.

Η πρωτοβουλία ενός Αμερικανού ιδιοκτήτη να κατεδαφίσει το σπίτι του για να φτιάξει ένα μεγαλύτερο, κρίθηκε παράνομη από τις δημοτικές αρχές της πόλης στη νότια Καρολίνα.

Το λευκό διώροφο σπίτι ήταν ιστορικής σημασίας, δημιούργημα του διάσημου Αυστριακού αρχιτέκτονα Ρίχαρντ Νόιτρα.

Το οίκημα «Largent House» χτίστηκε σεμνά και ταπεινά από τους ιδιοκτήτες με χαρακτηριστικά βικτωριανού τύπου.

Η ανέγερση του κτιρίου έγινε το 1936 από τον διάσημο Αυστριακό αρχιτέκτονα Επί χρόνια υπήρξε ένα παράδειγμα εκμοντερνισμού. Ωστόσο, το 2017 ο νέος του ιδιοκτήτης, Ρος Τζόνστον, αποφάσισε να το κατεδαφίσει για να φτιάξει στη θέση του ένα καλύτερο....

Ωστόσο, σύμφωνα με οδηγία της Επιτροπής Σχεδιασμού της πόλης, ο ιδιοκτήτης πρέπει να κατασκευάσει ένα ακριβές αντίγραφο του σπιτιού.

«Με ομόφωνη απόφαση η Επιτροπή Σχεδιασμού της πόλης ανακοίνωσε ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, Ρος Τζόνστον, θα πρέπει να φτιάξει ακριβές αντίγραφο του κατεδαφιστέου κτιρίου», όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «San Francisco Chronicle».

Από την πλευρά του, ο Τζόνστον εξήγησε στην Επιτροπή Σχεδιασμού του Σαν Φρανσίσκο ότι αγόρασε το οίκημα έναντι 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων που θα επέτρεπε στην εξαμελή του οικογένεια να μετακομίσει στο Σαν Φρανσίσκο. Επιπλέον, υποστήριξε ότι το ακίνητο είχε ήδη ανακαινιστεί από τους πρώην ιδιοκτήτες κατά τη διάρκεια των ετών υποβαθμίζοντας την ιστορική του σημασία.

Επτά δεκαετίες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2017, το κτίριο κατεδαφίστηκε παράνομα, όπως σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Τζόνστον ζήτησε την έγκριση κατεδάφισης, μαζί με την άδεια να οικοδομήσει ένα πολύ μεγαλύτερο.

Το αποτέλεσμα ήταν η Επιτροπή Σχεδιασμού του Σαν Φρανσίσκο να τον υποχρεώσει να κατασκευάσει το εξωτερικό του κτιρίου όπως ήταν το 1936, χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια υλικά .

Ο Τζόνστον πρέπει επίσης να εγκαταστήσει μια πλάκα στο πεζοδρόμιο με την 82χρονη ιστορία του, από την κατασκευή μέχρι την καταστροφή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.