ΚΟΣΜΟΣ

Όπως μετέδωσε το AFP

Ισπανία: Ελλιμενίστηκε το Open Arms, που μεταφέρει 311 μετανάστες

Ένα πλοίο διάσωσης μεταναστών στη θάλασσα το οποίο μεταφέρει περισσότερους από 300 μετανάστες ελλιμενίστηκε πριν από λίγο στην Αλχεθίρας της νότιας Ισπανίας, όπως μετέδωσε το AFP.

Το Open Arms, το οποίο διαχειρίζεται η ισπανική φιλανθρωπική οργάνωση Proactiva Open Arms, έλαβε άδεια για να αποβιβάσει τους μετανάστες στην Ισπανία το Σάββατο, όταν η Ιταλία και η Μάλτα είπαν ότι δεν θα επιτρέψουν στο πλοίο να αγκυροβολήσει στα λιμάνια τους.

Οι 311 μετανάστες που βρίσκονται πάνω στο πλοίο έλαβαν προμήθειες και φάρμακα τα Χριστούγεννα από ένα άλλο πλοίο που ανήκει στην ανθρωπιστική οργάνωση, το Astral, σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα El Espanol.

Στα παιδιά δόθηκαν χριστουγεννιάτικα καπέλα. Ένα βίντεο της Proactiva Open Arms δείχνει τους διασώστες να παίζουν με τα παιδιά την παραμονή των Χριστουγέννων και να τους δίνουν χρωματιστά βιβλία.

Το περασμένο Σάββατο ένα μωρό δύο ετών και η 23χρονη μητέρα του διασώθηκαν από το πλοίο και μεταφέρθηκαν στη Μάλτα. Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από τρεις βάρκες ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.