ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε αναλυτικά

Καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ από τον πολιτικό κόσμο

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την βομβιστική επίθεση τα ξημερώματα κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Την αμέριστη συμπαράστασή του, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, μαζί με την απερίφραστη καταδίκη της συγκεκριμένης ενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον διευθυντή της Εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Αλέξη Παπαχελά και του ζήτησε να διαβιβάσει, στους Γιάννη και Θέμη Αλαφούζο καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «ΣΚAÏ», «την αμέριστη συμπαράστασή του και την εκ μέρους του απερίφραστη καταδίκη της εγκληματικής και προκλητικώς αντιδημοκρατικής ενέργειας εναντίον του Σταθμού».

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ  είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία. Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν», επισημαίνει σε δήλωσή του για την επίθεση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει:

«Εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους του σταθμού».

 

Επίσκεψη Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ: Το τοξικό κλίμα έχει παρενέργειες

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδικάζοντας την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε το κανάλι.

«Ήρθα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση μου στους εργαζομένους... Η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται, επιτέλους να βρεθούν οι δράστες», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα άφησε αιχμές για το κλίμα πόλωσης που καλλιεργεί η κυβέρνηση και ζήτησε να κάνουν«όλοι ένα βήμα πίσω να δούμε πως θα τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα».

«Αυτό το τοξικό κλίμα που διαμορφωνόταν με ευθύνη της κυβέρνηση έχει παρενέργειες, να πέσουν οι τόνοι, να μη ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε τις αρχές να κάνουν τη δουλειά τους», τόνισε και πρόσθεσε:

«Η ανοχή στη βία από τη βία μικρής έντασης σε ένα τρομoκρατικό χτύπημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Όταν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ «καλής» και «κακής» βίας τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε. Δυστυχώς εκτρέφεται νέα γενιά τρομοκρατών η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ μια βαριοπούλα από μια ισχυρή βόμβα δεν είναι μεγάλη. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους να εκφράσουμε συμπαράσταση χωρίς αστερίσκους να σταματήσουμε την πόλωση και την ακραία στοχοποίηση που μόνο κακό κάνουν στη δημοκρατία μας. Τον πρώτο λόγο τον έχει η κυβέρνηση το κλίμα της ακραίας πόλωσης της φτωχοποίησης δεν το καλλιεργούμε εμείς άλλοι το καλλιέργησαν ας κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα».

Βούτσης: Απερίφραστη καταδίκη

«Είναι απερίφραστη και αυτονόητη η καταδίκη του γεγονότος. Η Δημοκρατία έχει πάντοτε τον τρόπο να αποτρέπει την εισβολή του φόβου και του τρόμου στο πεδίο και την εξίσωση των πολιτικών αντιπαραθέσεων, όπως οι εμπνευστές τους θα ήθελαν» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά τη βομβιστική ενέργεια στις εγκαταστάσεις του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ σήμερα τα ξημερώματα.

Τζανακόπουλος: «Οι συμψηφισμοί της πολιτικής διαφωνίας με την επιλογή της βίας δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία»

«Οι συμψηφισμοί της πολιτικής διαφωνίας με την επιλογή της βίας δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με γραπτή δήλωσή του, όπου δηλώνει ότι είναι αυτονόητη και απερίφραστη η καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Καθημερινή».

«Τέτοιες ενέργειες έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν. Ενισχύουν το μέτωπο της Δημοκρατίας και τα αντανακλαστικά των πολιτών απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού και αποπροσανατολισμού», δηλώνει ο κ. Τζανακόπουλος.

Επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους του σταθμού και της εφημερίδας, ενώ ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επίθεση αυτή είναι επίθεση στη Δημοκρατία» και συνεχίζει:

«Οι αρμόδιες αρχές έχουν κινητοποιηθεί άμεσα με πρωταρχικό σκοπό τον εντοπισμό των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη. Η αποφασιστική αυτή στάση της κυβέρνησης, η συμπαράσταση στους εργαζόμενους και η απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις προσπάθειες αυτή να συνδεθεί με την πολιτική αντιπαράθεση. Η πολιτική διαφωνία δεν πρόκειται ποτέ να συνδεθεί στη συνείδηση των πολιτών με την επιλογή της βίας. Αυτού του είδους οι συμψηφισμοί, όμως, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία».

Γεννηματά στον ΣΚΑΙ: Η κυβέρνηση επιβάλλεται να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα μη ανοχής στη βία

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η τρομοκρατική επίθεση κατά του Σκάι είναι πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Την καταδικάζουμε. Δεν αρκεί όμως η λεκτική καταδίκη. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση επιβάλλεται επιτέλους να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα μη ανοχής στη βία. Η στοχοποίηση πολιτικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης είναι σε έξαρση και είναι απαράδεκτο. Χρειάζεται γι' αυτό να δοθεί ένα τέλος στα διχαστικά κηρύγματα που ρίχνουν νερό στο μύλο όσων επιβουλεύονται τη δημοκρατία. Αφύπνιση από όλους μας».

Όλγα Γεροβασίλη: «Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται»

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται» τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε δηλώσεις που έκανε έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού “Σκάι”, όπου τα ξημερώματα σημειώθηκε βομβιστική ενέργεια και όπου άμεσα μετέβησαν επιτόπου η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ. «Πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού» προσέθεσε η κ. Γεροβασίλη.

«Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται» συνέχισε η υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο για υλικές ζημιές, καθώς η Αστυνομία αμέσως μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα απέκλεισε την περιοχή και δεν απειλήθηκαν ζωές.

Παππάς: Καταδικαστέα η επίθεση ακόμη και αν ήταν παράνομο το κανάλι

«Νομίζω ότι είναι αυτονόητη η απόλυτη καταδίκη. Και απόλυτη καταδίκη σημαίνει και περιθωριοποίηση και μη εργαλειοποίηση αυτής της αποτρόπαιης πράξης στην πολιτική αντιπαράθεση» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", σχετικά με την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο κτήριο του ΣΚΑΪ, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Αυτό που θα θέλανε όσοι επέλεξαν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο στο σκοτάδι, θα ήταν να δουν την πράξη τους να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, συζήτησης και διαγκωνισμών. Και στο απόλυτο περιθώριο χρειάζεται μια σύσσωμη καταδίκη και έμπρακτη περιθωριοποίηση αυτών των πρακτικών. Αυτή νομίζω είναι η ενδεδειγμένη στάση για όλο τον πολιτικό κόσμο και η στάση που θα ήθελε και ο Έλληνας πολίτης να δει τα κόμματα να παίρνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υπογράμμισε, επίσης, ότι «η δημοκρατία μας έχει αντισώματα, όσο και αν κάποιοι τελευταία θεωρούν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν τα θεμέλιά της. Νομίζω ότι ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος έχει τα αντανακλαστικά που χρειάζονται για να βάλει αυτές τις πρακτικές στο απόλυτο πολιτικό περιθώριο. Αυτό θα είναι νομίζω το απόλυτο χτύπημα σε όσους επιλέγουν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο».

Πρόσθεσε δε, ότι, «η επίθεση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και σε παράνομο κανάλι να ήταν, θα ήταν απολύτως καταδικαστέα και χωρίς δεύτερη κουβέντα»

Παπακώστα: Ήθελαν να πλήξουν τη δημοκρατία ενδεχομένως και ανθρώπινες ζωές

«Ήθελαν να πλήξουν τη δημοκρατία ενδεχομένως και ανθρώπινες ζωές... Είναι ανατριχιαστικό» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

«Η δημοκρατία αμύνεται στις επιθέσεις που δέχεται, αλλά η άμυνα της είναι τόσο ισχυρή που η δημοκρατία δεν απειλείται εκφράζω τον αποτροπιασμό μου» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.
«Είναι ευχάριστο που δεν έχουμε θύματα, όμως είναι ισχυρός ο συμβολισμός… Ήθελαν να πλήξουν τη δημοκρατία, ενδεχομένως να ήθελαν να πλήξουν και ανθρωπινές ζωές» σημείωσε.

Πρέπει, τόνισε να ομονοήσουμε, πρέπει να πούμε «όχι» στην πόλωση που δυναμιτίζει το κλίμα και υπονομεύει το διάλογο. «Όλοι να χαμηλώσουμε τους τόνους, κάθε σταθμός έχει τη δική του φωνή και στίγμα, να μην επιχειρείται φίμωση ή τρομοκράτηση, η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, άλλο η αντιπαράθεση και άλλο η τυφλή πόλωση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου» επισήμανε η υφυπουργός.

ΣΥΡΙΖΑ: Βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση. Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα  στη Δικαιοσύνη», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σπυράκη (ΝΔ): Χρειάζεται επείγουσα δράση

Η Δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν είπε σήμερα στον ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η κ. Σπυράκη, τόνισε πως είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.  Όπως είπε χαρακτηριστικά, το παραπάνω είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας. Σημείωσε πως αυτό που συνέβη σήμερα δεν δεν είναι απλώς καταδικαστέο αλλά χρήζει επείγουσας δράσης.

Κίνημα Αλλαγής: Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής για την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ.

ΚΚΕ: Άλλοθι για την ένταση της καταστολής

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ποτάμι: Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης  είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας

«Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης  είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, για την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΪ.

Το Ποτάμι εκφράζει συμπαράσταση στους εργαζόμενος και τη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής και σημειώνει: «Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων».

ΑΝΕΛ: Τρομοκρατική ενέργεια κατά της δημοκρατίας

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΪ.

Λεβέντης: «Η βία γυρίζει πίσω τη χώρα. Δεν είναι πολιτική να βάζεις βόμβες»

Τον αποτροπιασμό του για τη βομβιστική επίθεση στον Σκάι, εξέφρασε, μιλώντας στον Real Fm ο Βασίλης Λεβέντης, καταδικάζοντας την ενέργεια. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στη συνέντευξή του δήλωσε: «Καταδικάζουμε όλοι το συμβάν. Δεν είναι τρόπος λειτουργίας της πολιτικής, δηλαδή άνθρωποι να θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο κάνουν πολιτική πράξη. Αντίθετα η βία γυρίζει πίσω την χώρα, πάμε πίσω, αυτά τα φαινόμενα είναι παρακμιακά. Δεν είναι πολιτική να βάζεις βόμβες».

Αναφερόμενος στην πόλωση ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «το κλίμα της πόλωσης δεν βοηθάει στην πολιτική ηρεμία και όλοι οι πολιτικοί πρέπει να προσέχουν τις συμπεριφορές τους. Δεν μπορεί τη μια μέρα η ΝΔ να κορυφώνει την πόλωση και την επόμενη μέρα να ισχυρίζεται ότι πρέπει να μειωθεί η πόλωση».

Σαμαράς: Αποτρόπαια πράξη βίας και απόπειρας φίμωσης της δημοσιογραφίας

«Η τρομοκρατική επίθεση στον Σκάι είναι μια αποτρόπαια πράξη βίας και απόπειρας φίμωσης της δημοσιογραφίας» τονίζει σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας πως όσοι εδώ και καιρό στοχοποιούν ΜΜΕ και δημοσιογράφους ας αναλογισθούν, επιτέλους, την ευθύνη τους. «Είμαι σίγουρος ότι ο Σκάι θα ξεπεράσει κι αυτό το κτύπημα. Η Δημοκρατία δεν απειλείται! Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι», τονίζει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών: «Τρομοκρατία και Δημοκρατία είναι ασύμβατες έννοιες»

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον ΣΚΑΙ, μία επίθεση εναντίον της δημοσιογραφίας, της ελευθερίας της άποψης, αλλά και της γειτονιάς που φιλοξενεί τα γραφεία του ομίλου και ξύπνησε στα αποκαΐδια πράξεων δειλών στοιχείων. Τρομοκρατία και Δημοκρατία, είναι έννοιες ασύμβατες», σχολίασε το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσισλιστών για την τρομοκρατική επίθεση στον Σκάι.

Δήλωση Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου 
«Απερίφραστα καταδικάζω την τρομοκρατική ενέργεια κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και συμπαρίσταμαι στο προσωπικό, στους δημοσιογράφους και στη Διοίκηση του σταθμού», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι «το φαινόμενο αυτό, που όλο και περισσότερο κλιμακώνεται, σαφώς απειλεί τη Δημοκρατία μας, την ελεύθερη έκφραση, την κοινωνική μας συνοχή και την απαραίτητη δημόσια ασφάλεια. Απειλεί ζωές και θεσμούς».

«Έχουμε ηθική και πολιτική υποχρέωση ως δημοκρατική κοινωνία, ως πολιτεία και ως πολιτικό σύστημα, να ορθώσουμε τείχος προστασίας των δημοκρατικών μας θεσμών και του δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών για ασφάλεια», υπογράμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ωμή εγκληματική ενέργεια στην καρδιά της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος τη βομβιστική επίθεση στον «ΣΚΑΪ»
Ωμή εγκληματική ενέργεια, που στόχευε στη καρδιά της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Η ωμή εγκληματική ενέργεια κατά του ΣΚΑΪ στόχευε στην καρδιά της Δημοκρατίας όχι μόνο με την υλική δύναμη της έκρηξης αλλά με τον θρασύ συμβολισμό της σιωπής που ήθελε να επιβάλλει. Ευτυχώς, πέτυχε το αντίθετο. Αυτή είναι η δύναμη της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Δεν αρκεί, όμως, η καταδίκη τέτοιων ενεργειών. Απαιτείται αντίσταση κατά της διολίσθησης της Δημοκρατίας, κατά του εκβιασμού και της φθοράς των θεσμών».

Δήλωση Γ. Μώραλη για την τρομοκρατική επίθεση

Στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, στο Νέο Φάληρο, βρέθηκε το πρωί ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα με βόμβα, έξω από το κτίριο. Από το πρωί συνεργεία του Δήμου Πειραιά βρίσκονται στο σημείο και συμβάλλουν στον καθαρισμό της περιοχής και στην αποκατάσταση των ζημιών.

Ο κ. Μώραλης δήλωσε σχετικά: «Ενημερώθηκα νωρίς το πρωί για το χτύπημα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και ευτυχώς, εκτός από τις υλικές ζημιές, δεν είχαμε τραυματίες, καθώς η ισχύς της βόμβας ήταν πολύ μεγάλη. Ως δήμαρχος Πειραιά και ως Έλληνας πολίτης καταδικάζω απερίφραστα αυτήν την ενέργεια. Στις δημοκρατίες δεν έχουν θέση τέτοιες ενέργειες. Είναι χτύπημα και στην πολυφωνία και στην ενημέρωση».

K.Μπακογιάννης: Tην Δημοκρατία την κατακτάς με Δημοκρατία. Πρέπει να την μπορείς και να την αντέχεις

«Η επίθεση στον ΣΚΑΙ είναι η επιβεβαίωση και η σφραγίδα της τοξικότητας και του ακραίου διχασμού. Εντάσσεται στη λογική ή καλύτερα στον παραλογισμό των αποκλεισμών, της στοχοποίησης και του "Με εμάς ή με τους άλλους"», αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. «Με δεδομένο ότι δεν είχαμε, ευτυχώς, κανένα θύμα, ας αναλογιστούν εκείνοι που όλα αυτά τα χρόνια εκστομίζουν "βόμβες" κατά "αντιπάλων" ότι την Δημοκρατία την κατακτάς με Δημοκρατία. Πρέπει να την μπορείς και να την αντέχεις», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.