LIFESTYLE

Τι απαντά ο ίδιος

Και ο οσκαρικός Τζέφρι Ρας στο στόχαστρο του κινήματος MeToo

Στον μακρύ κατάλογο των ηθοποιών, σκηνοθετών και παραγωγών του κινηματογράφου που βρίσκονται στο στόχαστρο του κινήματος MeToo έρχεται πλέον να προστεθεί και ο εξαιρετικά ταλαντούχος Τζέφρι Ρας.

Ο πολυβραβευμένος Ρας, ένας από τους μόλις 21 ηθοποιούς που έχουν κερδίσει τα τρία σημαντικότερα βραβεία υποκριτικής (Όσκαρ, Έμμυ και Τόνι) φέρεται να επέδειξε ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά εις βάρος της ηθοποιού Γιάελ Στόουν, στα παρασκήνια θεατρικής παράστασης το 2010.

Σε συνέντευξή της στους New York Times η Στόουν (που είναι γνωστή από τον ρόλο της στην πετυχημένη σειρά Orange is The New Black) περιέγραψε πολλές διαφορετικές περιστάσεις που ο Ρας φέρθηκε ανάρμοστα απέναντί της.

Η Ρόουζ, που κατά τη διάρκεια της παράστασης The Diary of a Madman μοιραζόταν το ίδιο καμαρίνι με τον Ρας, είχε έρθει σε δύσκολη θέση πολλές φορές από τη συμπεριφορά του 67χρονου σταρ. Όπως καταγγέλλει στην εφημερίδα ο Ρας «την είχε πάρει μάτι» ενώ βρισκόταν στην ντουζιέρα, είχε χορέψει γυμνός μπροστά της και την είχε αγγίξει στα οπίσθια με «ανεπιθύμητο και πολύ σεξουαλικό τρόπο».

Όπως περιγράφει στη συνέντευξή της η Στόουν, μετά από κάποια παράσταση και ενώ έκανε ντους, είχε κοιτάξει ψηλά και είδε ένα χέρι να κρατά ένα καθρεφτάκι πάνω από την ντουζιέρα της. «Πιστεύω ότι το έκανε για πλάκα αλλά το αποτέλεσμα ήταν να μην ξανανιώσω ποτέ ασφαλής και άνετα στο καμαρίνι», αναφέρει η ηθοποιός.

Άλλες δυσάρεστες εμπειρίες από εκείνη την εποχή περιλαμβάνουν τον Τζέφρι Ρας να χορεύει γυμνός μπροστά της στο ίδιο καμαρίνι, να της στέλνει ερωτικά μηνύματα και να της ζητά να τον βοηθήσει να γδυθεί, στο τέλος της παράστασης.

Αν και αισθανόταν πολύ άβολα, η ηθοποιός δεν ήθελε να δημιουργήσει θέμα, αφού ο Ρας ήταν φυσικά ο μεγάλος σταρ της παράστασης. «Δεν ήθελα να νομίζει ότι είμαι υπερβολικά σοβαρή και χωρίς χιούμοερ. Έτσι αντιδρούσα αντιμετωπίζοντάς τον σαν άτακτο παιδί. Δεν μου πέρασε καν από το μυαλό να μιλήσω στους υπεύθυνους του θεάτρου. Ο Ρας ήταν το αστέρι της παράστασης, τι θα έκαναν, θα έδιωχναν εκείνον και θα κρατούσαν εμένα;» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ανάρμοστη συμπεριφορά του Ρας δεν περιοριζόταν μόνο στα παρασκήνια του θεάτρου. Σε κάποια τελετή βράβευσης που είχε σχέση με την παράσταση, ο ηθοποιός είχε αγγίξει τα οπίσθιά της «με πολύ σεξουαλικό τρόπο». Την επόμενη μέρα της είχε γράψει ένα σημείωμα ζητώντας της συγγνώμη.

 

 

Η απάντηση του Τζέφρι Ρας

Σε δήλωση που εξέδωσε μέσω των δικηγόρων του τη Δευτέρα, ο Ρας αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται. «Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι εσφαλμένοι και εκτός πλαισίου», αναφέρει η δήλωση του 67χρονου.

«Όταν συνεργαστήκαμε μαζί στο Diary of A Madman πριν από οκτώ χρόνια, βρεθήκαμε κοντά ως καλλιτεχνικοί συνταξιδιώτες. Με τα χρόνια έχουμε ανταλλάξει πολλές επιστολές, πάντα σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και θαυμασμού. Όπως έχω πει στο παρελθόν, απεχθάνομαι κάθε είδους συμπεριφορά που παραπέμπει σε παρενόχληση ή εκφοβισμό, είτε σε εργασιακό περιβάλλον είτε και αλλού», διευκρινίζει ο Ρας.

Αν και αρνείται ότι έκανε κάτι επιλήψημο και εκτιμά ότι η Στόουν παρεξήγησε τον εργασιακό ενθουσιασμό του στα παρασκήνια, ο ηθοποιός δεν παραλείπει να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας ότι σίγουρα δεν ήταν η πρόθεσή του να προκαλέσει στη συνάδελφό του άγχος και να την φέρει σε δύσκολη θέση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.