ΕΛΛΑΔΑ

H πρόγνωση της ΕΜΥ

Kυριακή με βροχές και καταιγίδες - Έως τους 19 βαθμούς ο υδράργυρος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Κυριακή στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και αρχικά στο Ιόνιο.  

Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίοι και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 και αργότερα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχες και στα θαλάσσια- παράκτια της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχες και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία θα βελτιωθεί ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πολύ γρήγορα βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην ‘Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχες και στα νότια τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχες και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχες και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στη Ζάκυνθο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχες και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και γρήγορα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Τη Δευτέρα στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχες και στα βόρεια ορεινά παροδικά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.