ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο πριν την δολοφονία

Μέλη του ISIS σκότωσαν τις δύο Σκανδιναβές τουρίστριες στο Μαρόκο

Ως «εχθρούς του Θεού» χαρακτήριζαν τις Σκανδιναβές τουρίστριες στο Μαρόκο οι τέσσερις τζιχαντιστές οι οποίοι φέρονται να σχεδίασαν και να εκτέλεσαν τις δύο κοπέλες.

Τα πτώματα της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία βρέθηκαν τη Δευτέρα κοντά στο χωριό Ιμλίλ, στην οροσειρά του Άτλαντα.

Οι Αρχές του Μαρόκου συνέλαβαν τέσερις άνδρες ηλικίας 25-33 ετών και ορκισμένους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

 

 

Μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τους τέσσερις να δίνουν όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος και στον ηγέτη του, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, πριν διαπράξουν τους φόνους.

Στο βίντεο, εμφανίζονται καθισμένοι μπροστά σε ένα ασπρόμαυρο λάβαρο. Ο ένας από αυτούς κραδαίνει ένα μαχαίρι και μιλά για «την καταστροφή που προκαλούν τα πολεμικά αεροπλάνα της δυτικής συμμαχίας», χλευάζοντας παράλληλα τις Αρχές του Μαρόκου επειδή δεν μπορούν να τους πιάσουν.

Άλλο ένα βίντεο εμφανίστηκε σε ιστότοπους που πρόσκεινται στο ISIS και δείχνει τον αποκεφαλισμό της μίας εκ των γυναικών. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας το επιβεβαίωσαν ως αυθεντικό.

 

Στο συγκεκριμένο οπτικό υλικό ακούγονται ανδρικές φωνές να φωνάζουν «Είναι το θέλημα του Αλλάχ» και «Αυτό είναι για τη Συρία».

Εκτός από τα βίντεο και αυτόπτες μάρτυρες τοποθετούν τους τέσσερις άντρες κοντά στις δύο γυναίκες, λίγες ώρες πριν τη δολοφονία. Τρεις από αυτούς είχαν κατασκηνώσει κοντά στο σημείο όπου είχαν στήσει τις σκηνές τους οι δύο νεαρές.

Επιπλέον, κάμερα άλλου κατασκηνωτή κατέγραψε τους τρεις άνδρες ενώ έφευγαν στις περίπου 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ένας από τους φερόμενους δολοφόνους ήταν παντρεμένος. Η γυναίκα του μάλιστα μίλησε σε τοπικά ΜΜΕ και τον περιέγραψε σαν έναν άνδρα «παθιασμένο με το κυνήγι αλλά τεμπέλη».

Αν και τσακώνονταν συχνά επειδή ο νεαρός δεν ήθελε να βρει δουλειά, ακόμα και μετά την αποβολή της γυναίκας του.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.