ΚΟΣΜΟΣ

Συμβολική πράξη αλληλεγγύης

Μεσίστιες οι σημαίες στην Κομισιόν για το Στρασβούργο

Μεσίστιες κυματίζουν σήμερα οι Ευρωπαϊκές σημαίες στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, έπειτα από προτροπή του Προέδρου Γιούνκερ, σε μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης της ΕΕ προς τη Γαλλία στον απόηχο των χθεσινών επιθέσεων στο Στρασβούργο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως οι χθεσινές επιθέσεις στο Στρασβούργο αποτελούν «λυπηρά νέα και εκ μέρους του Προέδρου Γιούνκερ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ήθελα να στηρίξω τη Γαλλία που θρηνεί απώλειες και να εκφράσω τα συλλυπητήρια μας στους φίλους και οικογένεια των θυμάτων και καταδικάζουμε τις ποταπές αυτές επιθέσει».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ σε χθεσινό του μήνυμα στο Τwitter είπε πως το Στρασβούργο είναι ένα σύμβολο ειρήνης και δημοκρατίας και αυτές είναι αξίες που η ΕΕ θα προστατεύει για πάντα.

Ο πρόεδρος Γιούνκερ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν όσο και με τον δήμαρχο του Στρασβούργο, έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέχει βοήθεια στη Γαλλική πόλη.

Ολοκληρώνοντας ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως χθες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθετήθηκε η 17η έκθεση προόδου για μια Ένωση Ασφάλειας και σημείωσε πως η καταστροφή αυτή μας υπενθυμίζει πως χρειάζεται να συνεχιστεί η πρόοδος με αμείωτο ρυθμό για μια Ένωση Ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.