ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΟ

Περέιρα: «Δεν θα περάσει το bullying στους διαιτητές»

Ο πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΟ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, με συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ξεκαθάρισε ότι τόσο αυτός, όσο και οι συνεργάτες του έχουν την απόλυτη στήριξη από τις FIFA και UEFA και απαντώντας σε όσα του καταλογίζουν, κατηγορεί τις ομάδες και τους υπεύθυνούς τους που κάνουν «bullying» για να κερδίσουν κάποιο πλεονέκτημα.

Αναλυτικά ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής τόνισε:

«Ειλικρινά πιστεύω πως αυτά γίνονται για πίεση στους διαιτητές, όχι σε μένα. Να πάρουν κάποιο πλεονέκτημα κάνοντας bullying. Εμείς δεν επηρεαζόμαστε και το μήνυμά μας στους διαιτητές είναι να μη λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους αυτού του είδους την κριτική».

-Ας ξεκινήσουμε με ένα θέμα επικαιρότητας. Γιατί αρνηθήκατε να δείτε τον κύριο Κούγια;

«Δεν αρνήθηκα. Είχα πολλά ραντεβού. Μέχρι τώρα έχω συναντήσει πολλές ομάδες, προέδρους ΕΠΣ επίσης. Δεν είχα κάποιο αίτημα για συνάντηση με τον κ. Κούγια κι ούτε φυσικά υπάρχει κάτι προσωπικό.»

-Πρόσφατα σε σεμινάριο, μιλήσατε για τη βελτίωση της διαιτησίας φέτος. Το πιστεύετε αλήθεια αυτό, διότι υπάρχουν πολλές φάσεις που έχουν προκαλέσει θόρυβο;

«Δεν είναι θέμα τι πιστεύω εγώ, αλλά τι λένε οι αριθμοί. Πέρσι στις πρώτες δέκα αγωνιστικές είχαμε 24 ματς όπου η διαιτησία κυμάνθηκε κάτω από τις απαιτήσεις μας. Φέτος στο ίδιο διάστημα έχουμε 16 αγώνες. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά ακόμη που μπορούν να βελτιωθούν και για αυτό δουλεύουμε σκληρά. Ακόμη και ένα λάθος να υπάρχει, δεν είμαστε ευχαριστημένοι.... Παρακολουθούμε προσεκτικά όλα τα ματς και υπάρχουν περιπτώσεις που μας στενοχωρούν πολύ. Δύσκολες καταστάσεις για να αποφασίσουν οι διαιτητές κάποιες, αλλά και μερικές πολύ ξεκάθαρες. Οπότε η ΚΕΔ πρέπει να έχει διαφορετική προσέγγιση στο πως αντιμετωπίζει κάθε περίπτωση.»

-Υπάρχει πρόθεση προστασίας των διαιτητών από μέρους σας;

«Τι εννοείτε προστασία; Είμαστε μακροπρόθεσμο και όχι βραχυπρόθεσμο πρότζεκτ. Κάναμε μεγάλη ανανέωση στους πίνακες. Μειώσαμε τον αριθμό από 40, όταν ήρθα, στους 23. Για να τους δώσουμε περισσότερα ματς και την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητες τους. Εχουμε 25 νέους βοηθούς, το 50%. Όσον αφορά τους διαιτητές έχουμε 18 από τους 23 νέους.»

-Αρα ενδέχεται να δούμε ξένους διαιτητές και σε άλλους αγώνες πλην των ντέρμπι;

«Πιθανότατα ναι. Στο μέλλον Θα το κάνουμε, ανάλογα με τη βαθμολογική θέση των ομάδων.»

-Υπήρξε παρατήρηση της FIFA για διαρροές ορισμών πριν ανακοινωθούν επίσημα, στην Γ' Εθνική;

«Δεν είναι αλήθεια αυτό. Οι FIFA και UEFA δεν παρεμβαίνουν στη δουλειά μας, δεν ασχολούνται με την καθημερινότητα μας. Οι ορισμοί δημοσιεύονται Τετάρτη. Νωρίτερα κανείς δεν έχει πρόσβαση σε αυτούς. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να μου πει ένα -έστω- παράδειγμα.»

-Τι γνώμη έχετε για την απομάκρυνση του Γιάννη Τσαχειλίδη από την ΚΕΔ, έπειτα από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ;

«Αυτό το επεισόδιο με απογοήτευσε κι έπρεπε να το αναφέρουμε στις διεθνείς συνομοσπονδίες. Η ΚΕΔ πάντα παίρνει ανεξάρτητα αποφάσεις, αυτό είναι ξεκάθαρο.»

-Ποιος τελικά κάνει τους ορισμούς στη Super League;

«Οι τρεις ξένοι που βρισκόμαστε στην ΚΕΔ. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αποκλειστικά. Κι εγώ έχω τον τελευταίο λόγο.»

-Δέχεστε προσωπικές επιθέσεις, σε επίπεδο δημοσιευμάτων και δηλώσεων. Θέλετε να το σχολιάσετε;

«Κανείς δεν ξέρει τον Βίτορ Περέιρα, καθώς δεν έχω καμιά προσωπική σχέση εδώ. Ως επικεφαλής της ΚΕΔ, έχω μεγάλη εμπειρία κι εκτός Ελλάδας. Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος, έχω μεγάλο κίνητρο και δεν απογοητεύομαι από τέτοια πράγματα. Βέβαια, τα σχόλια τα κοιτάμε, αλλά δεν επηρεάζουν τον ενθουσιασμό μας. Ειλικρινά πιστεύω πως αυτά γίνονται για πίεση στους διαιτητές, όχι σε μένα. Να πάρουν κάποιο πλεονέκτημα κάνοντας bullying. Εμείς δεν επηρεαζόμαστε και το μήνυμά μας στους διαιτητές είναι να μη λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους αυτού του είδους την κριτική.»

-Υπήρχε μια φήμη ότι ο συνεργάτης σας, Κ. Τριτσώνης, είχε δειπνήσει με τους διαιτητές του ΑΕΚ - Ολυμπιακός την παραμονή του ματς. Αληθεύει;

«Οχι. δεν ήταν αλήθεια πως ο κύριος Τριτσώνης έφαγε με τον Κριστόφερσεν. Μόνο ο συνεργάτης μου Λίντμπεργκ έμεινε και δείπνησε με τους διαιτητές εκείνου του ματς. Ηταν αδύνατο έτσι κι αλλιώς γιατί ο κ. Τριτσώνης δεν ήταν καν στην Ελλάδα τότε.»

-Το καλοκαίρι σχολιάστηκε πως «φαγώθηκαν» διαιτητές από τους πίνακες για να ικανοποιηθούν συγκεκριμένες ομάδες. Από την άλλη, παρέμεινε ο Γιώργος Κομίνης...

«Ο,τι και να λέγεται, κριτήριο ήταν μόνο η αξιολόγηση. Τεστ φυσικής κατάστασης, διαθεσιμότητα, η σχέση με την ΚΕΔ. Δεν λάβαμε υπόψη μας τίποτε από όσα λέγονται. Ο Γ. Κομίνης είναι ένα παράδειγμα πως δεν παίρνουμε υπόψη μας εξωτερικές πιέσεις ή προσπάθειες επηρεασμού.»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.