ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πικάντικες τσιπούρες στο φούρνο με κρασί

Μία εξαιρετική συνταγή για πικάντικες τσιπούρες στο φούρνο με κρασί.

Υλικά

  • 2 τσιπούρες  (400-600 γρ. / τσιπούρα), καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. + 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 λεμόνι, χυμός + 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες , για γαρνιτούρα
  • 2 κ.γ. μπούκοβο
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC.

Πλένουμε τις τσιπούρες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια, τα αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα χαράζουμε ελαφρά με κοφτερό μαχαίρι σε 3-4 σημεία από κάθε πλευρά.

Σε ένα ταψί ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρασί και το χυμό λεμονιού.

Τοποθετούμε τις τσιπούρες στο ταψί, τις πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και τις ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού και το δεντρολίβανο και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.