ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη

Προκαταρκτική έρευνα για βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος

Τους δράστες της νέας βεβήλωσης του Μνημείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, αναζητά το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της τοπικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Τη σχετική εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς προς την εισαγγελέα πλημμελειοδικών, Εμμανουέλα Κετσιατζή. Στο πλαίσιο αυτό ερευνώνται αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις, συνδεόμενες με το νόμο για τη ρατσιστική βία, ενώ προς την κατεύθυνση του εντοπισμού των δραστών θα αναζητηθούν βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό.

Να σημειωθεί, ότι οι άγνωστοι δράστες σχημάτισαν με σπρέι τη σβάστικα στο Μνημείο Ολοκαυτώματος, το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας. Η ενέργεια αυτή φέρεται να αποδίδεται σε άτομα που συμμετείχαν στην πορεία της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην πόλη.

Ήταν η τέταρτη φορά σε διάστημα ενός έτους που το συγκεκριμένο Μνημείο γίνεται στόχος βέβηλων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.