ΥΓΕΙΑ

Σε 72χρονο ασθενή

Πρωτοποριακή καρδιολογική επέμβαση στο ΕΛΠΙΣ

Mε μία σημαντική πρωτιά αποχαιρετά το 2018 το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΕΛΠΙΣ». Υπό τη διεύθυνση του συντονιστή διευθυντή του τμήματος και αναπληρωτή καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Αθανασίου Τρίκα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη για πρώτη φορά στο δημόσιο νοσοκομείο επέμβαση διαδερμικής σύγκλεισης μεσοκολπικής επικοινωνίας. Πρόκειται για μία καρδιολογική επέμβαση που ανοίγει ουσιαστικά νέους δρόμους στους ασθενείς του ΕΣΥ αλλά και στους επαγγελματίες υγείας που το υπηρετούν εν προκειμένω μέσα στο «ΕΛΠΙΣ».

Η συγκεκριμένη επέμβαση έγινε σε ασθενή 72 ετών με ιστορικό μεσοκολπικής επικοινωνίας – πρόκειται για συχνή συγγενή καρδιοπάθεια η οποία εκφράζεται με μία τρύπα μεταξύ των δύο κόλπων της καρδιάς που δημιουργεί δυσλειτουργία στην καρδιά καθώς μακροπρόθεσμα προκαλεί αύξηση των διαστάσεων της δεξιάς κοιλίας και στην αιμάτωση των πνευμόνων. Η καρδιοπάθεια είχε επιβαρύνει σημαντικά την καρδιακή λειτουργία του 72χρονου και απαιτούσε άμεση επέμβαση.

«Η σύγκλειση της μεσοκολπικής επικοινωνίας διενεργήθηκε διαδερμικά με καθετηριασμό της καρδιάς και απέτρεψε τη χειρουργική επέμβαση η οποία παλαιότερα αποτελούσε τη συνήθη αντιμετώπιση» λέει ο κ. Τρίκας, τονίζοντας πόσο σημαντική ήταν για την έκβαση όλης της επέμβασης η υποστήριξη της Διοίκησης αλλά και του συνόλου του Ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού της κλινικής και του Νοσοκομείου. «Ευελπιστούμε στη διενέργεια όλο και περισσότερων τέτοιων επεμβάσεων αλλά και γενικότερα στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της κλινικής μας, με σκοπό την παροχή καλύτερων και υψηλοτέρου επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς μας» καταλήγει ο κ. Τρίκας.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της κλινικής με τη συμμετοχή του Διευθυντή, του κ. Παύλου Στουγιάννου (υπευθύνου του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου), του κ. Παναγιώτη Τόλιου, του κ. Κων/νου Ευδωρίδη (υπευθύνου του Υπερηχοκαρδιογραφικού Εργαστηρίου), του κ. Λεωνίδα Κόκκινου (Διευθυντή του Αναισθησιολογικού τμήματος) καθώς και του λοιπού προσωπικού του εργαστηρίου (νοσηλευτών και τεχνολόγων).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.