ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για Σκόπια και Οικονομία

Στη Λισαβόνα στο τέλος της εβδομάδας η Φώφη

Σε ρυθμούς …Λισαβόνας κινείται το Κίνημα Αλλαγής, καθώς στην πορτογαλική πρωτεύουσα μεταβαίνει μεθαύριο Παρασκευή η Φώφη Γεννηματά,προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, που αναμένεται να επικυρώσει την υποψηφιότητα Τίμερμανς.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της εκεί, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να έχει επαφές με άλλους Σοσιαλιστές ηγέτες, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ευρωπαίου Σοσιαλιστές που προσδοκούν ευρεία προοδευτική συμμαχία, περιλαμβάνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν.

Σε κάθε περίπτωση, η Φώφη Γεννηματά δεν έχει σκοπό να …εξάγει το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα. Αντίθετα, η κριτική της στον Αλέξη Τσίπρα θα είναι σκληρή, αλλά και κόσμια, άσχετα αν την ίδια ώρα, εντός των ελληνικών συνόρων, το Κίνημα Αλλαγής επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση.Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας στον Σκάι ότι η ευθύνη του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα για όσα συμβαίνουν στα Βαλκάνια είναι τεράστια. «Έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου»,είπε, θυμίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής επέστησε εγκαίρως την προσοχή, αλλά ο πρωθυπουργός «σιωπά, αγνοώντας το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών». Στην πραγματικότητα, θύμισε ότι το κόμμα του ζήτησε από τον Γενάρη Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ώστε να διασφαλιστεί η εθνική γραμμή, με τον κ.Τσίπρα τότε να επιλέγει να διαπραγματευτεί μόνος του. Θύμισε ακόμα τον κώδωνα του κινδύνου που έκρουσε η Φώφη Γεννηματά για την ονομασία «Δημοκρατία του Ίλιντεν», που ήταν «η επιτομή του αλυτρωτισμού», όπως είπε, και επιβεβαιώθηκε και μετά τις δηλώσεις Ζάεφ περί «μακεδονικής» γλώσσας. Αναφερόμενος, δε, στον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο, ο Παύλος Χρηστίδης υποστήριξε ότι ενώ Δευτέρα – Τετάρτη– Παρασκευή ρίχνει την κυβέρνηση, κάθε Τρίτη και Πέμπτη την στηρίζει, διαβεβαιώνοντας εκ νέου ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα ψηφίσει την συμφωνία όποτε και αν αυτή έρθει στη Βουλή.

Πυρά όμως, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κατά της κυβέρνησης και με αφορμή την πολιτική της στην Οικονομία. Στην «υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου» απέδωσε πάνω από 70.000 πλειστηριασμούς που προγραμματίζονται για το 2019, κάνοντας παράλληλα λόγο για σκληρή πραγματικότητα στην καθημερινότητα των Ελλήνων, συνθήκες μαύρης και υποαμειβόμενης εργασίας για τη νέα γενιά και τελικά νέες περικοπές και νέες αυξήσεις στην φορολογία των πολιτών από μία κυβέρνηση που έκανε «ό,τι αρνήθηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε βάρος των απλών πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς»…

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.