ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα

Το συχνό σεξ προσφέρει μεγάλη απόλαυση μόνο στους άνδρες

Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα ωφελεί τους άνδρες, όχι όμως και τις γυναίκες.

Οι άνδρες που επιδίδονται συχνά σε ερωτικές περιπτύξεις απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή, όπως προκύπτει από μελέτη Βρετανών επιστημόνων. Για τις γυναίκες, τα συχνά χάδια και φιλιά είναι αυτά που συνδέονται με μεγαλύτερη απόλαυση της ζωής.

Σε μια μελέτη περίπου επτά χιλιάδων ατόμων, ανδρών και γυναικών, ηλικίας 50 έως 89 ετών στην Αγγλία, οι ερευνητές συνέκριναν την συχνότητα των σεξουαλικών επαφών και την ικανοποίηση για τη ζωή.

Το σεξ πάνω από δύο φορές το μήνα θεωρείτο για τους μελετητές συχνή σεξουαλική δραστηριότητα.

Οι Βρετανοί ερευνητές εξέτασαν τη σεξουαλική δραστηριότητα των δύο φύλων ως μία παράμετρο για την ευημερία, η οποία με τη σειρά της σχετίζεται με θετικά αποτελέσματα για την ανθρώπινη υγεία.

«Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η συχνή σεξουαλική επαφή συνδέεται με μια σειρά από οφέλη για την ψυχολογική και σωματική ευεξία, όπως η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ψυχικής υγείας και ο μικρότερος κίνδυνος ορισμένων μορφών καρκίνου και θανατηφόρων στεφανιαίων επεισοδίων", δήλωσε ο καθηγητής Λι Σμιθ από το Πανεπιστήμιο «Anglia Ruskin». Η μελέτη αυτή όμως έδειξε ότι το ισχυρό φύλο είναι αυτό που ωφελείται περισσότερο από το συχνό σεξ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.