ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα στο Κολωνάκι: Οι εκκολαπτόμενοι τρομοκράτες ανησυχούν την ΕΛΑΣ

Εκκολαπτόμενους τρομοκράτες που διαθέτουν γιάφκα στα Εξάρχεια, τεχνογνωσία από το διαδίκτυο και αναζητούν πρόσβαση σε εκρηκτικές ύλες και οπλισμό βλέπουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής πίσω από τους βομβιστές του Αγίου Διονυσίου. Η επιλογή του στόχου είχε να κάνει όχι μόνο με τον υψηλό συμβολισμό αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται μια ανάσα από τα Εξάρχεια γεγονός που βολεύει τους «μαθητευόμενους» αντάρτες πόλης να βγουν και στη συνέχεια να επιστρέψουν γρήγορα στην ανεξάρτητη ζώνη της πλατείας.

Βασική ανησυχία της Αστυνομίας έχει να κάνει με τις επόμενες κινήσεις των βομβιστών του Κολωνακίου και την πιθανότητα να επανέλθουν άμεσα και με άλλα χτυπήματα που θα είναι «τυφλά» και συνεπώς ιδιαίτερα επικίνδυνα. Έτσι, σε μια από τις συσκέψεις της Αντιτρομοκρατικής, εκτιμήθηκαν τα νέα δεδομένα που έχουν να κάνουν όχι μόνο με το χτύπημα στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στη Σκουφά αλλά και με το γεγονός ότι στην παρούσα φάση υπάρχουν ανοικτές δύο υποθέσεις: Η βομβιστική ενέργεια στον ΣΚΑΙ και η αποτυχημένη ενέργεια με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την οικία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου καθώς δεν υπάρχει ακόμη καμία ανάληψη ευθύνης και άρα το ενδεχόμενο μιας νέας επίθεσης παραμένει ανοικτό.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των κινήσεων και του δρομολογίου των δραστών. Κάμερες κατά μήκος της Σκουφά από την πλατεία Κολωνακίου μέχρι τα Εξάρχεια αλλά και τους κάθετους δρόμους έχουν μπει στο μικροσκόπιο ενώ από το υπολείμματα της βόμβας το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αναζητά ίχνη dna και αποτυπώματα. Επίσης, Το υλικό από το Φίλιον έχει ήδη παραλειφθεί και εξετάζεται ενδελεχώς.

Το σκηνικό του τρόμου άρχισε να ξετυλίγεται στις 06:45. Ο νεωκόρος πήγε να ανοίξει τον ναό και είδε μπροστά στην είσοδο ένα χάρτινο κουτι παπουτσιών. Κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε και αποφασίζει να το απομακρύνει. Παράλληλα καλεί την Αστυνομία και περιπολικό του Τμήματος Εξαρχείων σπεύδει στο σημείο όπου είχε υποδείξει ο πολίτης. Η ώρα ήταν 07:10. Ο αστυνομικός, πλησιάζει με τον νεωκόρο το κουτί και τη στιγμή που σκύβει από πάνω και το ανοίγει γίνεται η ανάφλεξη και μια μικρής ισχύος έκρηξη. Ο ένστολος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο όμως τα θραύσματα τον βρίσκουν στο πρόσωπο και τα χέρια ενώ ο νεωκόρος τραυματίζεται ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε μετεφέρθη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα με την ακοή του, έχει αιμάτωμα στο μάτι και τα χέρια από τα θραύσματα ενώ ο νεωκόρος μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στον Ευαγγελισμό οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου έδωσε κατάθεση στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής.

Βίντεο-ντοκουμέντο με τη στιγμή της έκρηξης

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.