ΚΟΣΜΟΣ

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών η λίρα

Βρετανικά ΜΜΕ: Η Μέι αναβάλλει την αυριανή ψηφοφορία για το Brexit

Νέο πολιτικό θρίλερ προκαλούν στη Βρετανία οι πληροφορίες ότι η Τερέζα Μέι αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη για αύριο ψηφοφορία για τη συμφωνία Βρυξελλών – Λονδίνου για το Brexit, όπως μεταδίδουν τα μεγάλα βρετανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Guardian, η πρωθυπουργός της Βρετανίας φέρεται ότι προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση, υπό τον φόβο μιας συντριπτικής κοινοβουλευτικής ήττας. Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε η απόφαση της Μέι θα συνιστά παραδοχή ότι δεν μπορεί να περάσει την αντιδημοφιλή συμφωνία στην οποία κατέληξε με την ΕΕ από το Βρετανικό Κοοινοβούλιο.

Το γραφείο του εκπροσώπου της Μέι επιβεβαίωσε ότι η πρωθυπουργός θα κάνει δήλωση στις 3.30 μ.μ. (τοπική ώρα, 5.30 ώρα Ελλάδος). Θα ακολουθήσει δήλωση από τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Αντρέα Λίντσομ, που υποδηλώνει ότι θα επιβεβαιώσει τα διαδικαστικά στοιχεία της αναβολής και μια δήλωση από τον υπουργό Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ.

Η πρωθυπουργός μίλησε στους υπουργούς της μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα το πρωί, κατά την οποία κατέληξαν ότι δεν θα μπορούσαν να πάρουν τις ψήφους αρκετών από τους 100 βουλευτές των Συντηρητικών που δήλωσαν την αντίθεσή τους στη συμφωνία.

Πάντως, εάν η διαδικασία αναβληθεί, θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για τη Μέι, παρότι θεωρητικά της δίνει επιπλέον χρόνο να διαπραγματευτεί με την ΕΕ και να κερδίσει τους βουλευτές των Συντηρητικών που αντιτάσσονται στη συμφωνία.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, τόσο η Ντάουνινγκ Στριτ όσο και κορυφαίοι υπουργοί έχουν διαψεύσει την αναβολή της ψηφοφορίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.