ΕΛΛΑΔΑ

Ενόψει της αναμέτρησης του Μαΐου

Αυτοδυναμία ΝΔ με μεγάλη διαφορά από ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» έρευνα του ευρωκοινοβουλίου

Έρευνα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, για τις ευρωεκλογές καταγράφει ενδιαφέρουσες, έως συγκλονιστικές τάσεις του εκλογικού σώματος ενόψει της αναμέτρησης του Μαΐου.

Η έρευνα από το ευρωκοινοβούλιο αφορά κάθε χώρα ξεχωριστά, έγινε με την αξιοποίηση και των ευρημάτων από εθνικές δημοσκοπήσεις και δεν πρόκειται για κλασικό γκάλοπ, αλλά για πρόβλεψη των αποτελεσμάτων με βάση όσα φαίνονται (ή και δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά) από τα στοιχεία έως τις 23 Ιανουαρίου.

Οι τάσεις, που καταγράφονται έχουν μεν εφαρμογή πρωτίστως σε ευρωεκλογές, που θα γίνουν τον Μάιο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αφορούν ασφαλώς και σε εθνικές εκλογές, εφόσον μία χώρα βρίσκεται περισσότερο ή λιγότερο κοντά σε εθνικές κάλπες.

Το άκρως ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι ότι η έκθεση του ευρωκοινοβουλίου βλέπει πολύ ψηλά τη ΝΔ, εντός του στόχο της αυτοδυναμίας και συγκεκριμένα στο 39,2%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πολύ μακριά, στο 25%, ενώ η βασική πρόβλεψη λέει για πεντακομματική βουλή, με τη Λαϊκή Ενότητα και την Ένωση Κεντρώων να διατηρούν ισχυρές ελπίδες υπέρβασης του ορίου 3%.

Ν.Δ. 39.2%
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 25.0%
Χρυσή Αυγή 7.0%
ΚΙΝΑΛ 6.8%
ΚΚΕ 6.4%
ΛΑΕ 2.6%
Ένωση Κεντρώων 2.3%
ΑΝΕΛ 1.3%
Άλλο 9.2%

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ dimdim3

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.