ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε Αλέξη…

Όσο ενοχλητική και σκανδαλιστική ήταν από την αρχή της αυτή – τούτη η πολιτική «σχέση» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ (που κατέληξε στον γνωστό κυβερνητικό «γάμο»)· άλλο τόσο ανυπόφορα ενοχλητική και σκανδαλιστική φαντάζει και στο τέλος της. Όσο άστοχη, στρεβλή και ιδιοτελής υπήρξε αυτή η ίδια σχέση από τότε που τόλμησε και στάθηκε στα πόδια της για να παράξει το μέγα (αντιμνημονιακό) έργο της· άλλο τόσο ένοχη (και με πολλαπλές σκοπιμότητες αποπροσανατολισμού), βρίσκεται τώρα που «κοντοστέκεται» αμήχανα στο «φακό» και πνέει τα λοίσθια! Και τούτο, διότι, αποδεικνύεται περίτρανα εκείνο που αντέταξαν ως «αλήθεια» οι πιο σοβαροί (μαζί και αυτή η στήλη) ότι στην πολιτική, αν δεν μπορεί να κινηθείς με αρχές, έστω, και λόγω δυσμενών συνθηκών ακολουθείς άλλα λελογισμένα βήματα : δεν συνεργάζεσαι με τον πρώτο τυχόντα παρείσακτο –ακροδεξιό -τυχοδιώκτη, που βρίσκεις μπροστά σου, προκειμένου, να εξυπηρετήσεις καταστάσεις ή να μπαλώσεις τα πράγματα!

Και , αλήθεια, ήταν μια σοφή εκτίμηση αυτή· που, ασφαλώς, αποτύπωνε και καταδείκνυε με ενάργεια και σαφήνεια και την εξέλιξή της. Καθότι, πως αλήθεια (;), ένα κόμμα με σούπερ αριστερό πρόσημο, ένα κόμμα που είναι γεννημένο μέσα στους δρόμους, τα κινήματα και τις… λοιπές «ανδράλες», ένα κόμμα που ήταν αφιερωμένο πάση θυσία στην Ανατροπή μιας επαίσχυντης κατάστασης και την επαναφορά, υποτίθεται, της ελπίδας, μπορεί να συλλογιστεί, - να σκεφτεί έστω, ότι μπορεί να συνεργαστεί με την χειρότερη μορφή αντιπάλου (που μπορεί να υπάρξει σε ιδεολογικό - πολιτικό επίπεδο), για να φέρει το αποτέλεσμα που ήταν ταγμένο να φέρει. Είναι μια, εκ των ων ουκ άνευ, ανωμαλία και φαιδρότητα που δεν μπορεί να οδηγήσει, παρά, στο αντίθετο από αυτό που πραγματικά επιδιώκεις : Είναι μια ανίερη συμμαχία που αποδεικνύει, εν πολλοίς, ότι «ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα», αλλά, τελικά ο σκοπός παίρνει πάντα τον «ανάξιο» και τιποτένιο χαρακτήρα των μέσων!

Από καιρό, λοιπόν, και πριν οι συνθήκες σφίξουν τόσο επικίνδυνα τον κλοιό γύρω από την κυβέρνηση και ειδικότερα γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όφειλε και έπρεπε να δείξει στον «ψεκασμένο» Πάνο (αυτολεξεί), τον δρόμο προς την καταπακτή – τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Δεν το τόλμησε. Δεν το μπόρεσε (λόγω συσχετισμών) - ίσως. Τα πράγματα πήραν την πορεία που πήραν και σήμερα ως φαίνεται ή ως θέλουν να δείχνουν τελειώνει ένας κύκλος που, πράγματι, δεν υπήρξε τόσο υπεύθυνος και αποτελεσματικός όσο θα έπρεπε και όφειλε να είναι. Σήμερα· τέσσερα, σχεδόν, χρόνια μετά την άνοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία, η κατάσταση για τους πολίτες – το Λαό αυτής της χώρας, δεν είναι διακριτά καλύτερη απ’ ότι ήταν πριν απ’ αυτά. Οι εικόνες, οι καταστάσεις, ακόμη και τα νούμερα, παραμένουν, περίπου, στο επίπεδο που ήταν και τότε. Άρα, όλες οι φαντεζί επαναστατικές και άλλες κινήσεις που γίνονταν παράλληλα με τις όποιες μεταρρυθμίσεις δεν ήταν τίποτε άλλο από μια (συνηθισμένη) αναδίπλωση του συντηρητικού κορμού της ελληνικής πολιτικής ζωής. Δηλαδή : «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» Αλέξη…

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο Θείος 12:49 14/01/2019

    Καλά κύριε ΣΠΑΡΤΑ,

    Μπορείς να μου εξηγήσεις πως είναι δυνατόν νά λέει κάποιος ότι δεν θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπων και ταυτόχρονα νά δηλώνει ότι αν περάσει εγώ θα την εφαρμόσω. Άρα δηλαδή και τόσο πολύ άσχημη για να μην την καταγγείλει μονομερώς  δεν μπορεί να είναι. Είναι όμως κακή επειδή την έφερε ο Τσιπρας.
    Πως είναι δυνατόν να θέλει κάποιος ένα  φτωχοποιημενο ασταθές κράτος, εκτός της Ε. Ένωσης και να λέει ότι είναι καλό για την Ελλάδα; Είναι καλύτερα για την Ελλάδα να αναγγασθουν οι Σκοπιανοί να συμμαχησουν με την Ρωσία; Γιατί περι αυτού πρόκειται…. Εμένα τα γράμματα μου είναι λίγα και πρέπει κάποιος να μου το εξηγήσει.
    Στήν Ευρώπη κουνουν το κεφάλι και αναρωτιουντε αν η ΝΔ χρηματοδοτειται από τον Πουτινι.

  2. SPARTA. 8:41 12/01/2019

    Στις Εθνικες εκλογες του 2019 συντριβουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και ολους τους ρουφιανους και χρηματισμενους αθλιους συνεργατες του.Δεν μπορουν πολιτικοι φελοι οπως η Παπακωστα, ο Θεοδωρακης, ο Δανελης, η Κουντουρα να ξεπουλανε με ελαφρια την καρδια την Ελληνικη Μακεδονια και εμεις να καθομαστε να τους κοιταμε.Στις εκλογες θα εχει πο@τσα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργατες του.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.