ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς

Χαντζηνικολάου: Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα η υιοθέτηση των Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής

Η Τρ. Πειραιώς δεσμεύεται ότι θα εργαστεί για μια βιώσιμη οικονομία, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις μελλοντικές γενεές
Οι τράπεζες θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να ηγηθεί της προσπάθειας για μια βιώσιμη οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε ο Γιώργος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κατά την εκδήλωση παρουσίασης των Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής (Principles for Responsible Banking).
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκδήλωση, φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την έναρξη της διαδικασίας δέσμευσης και προσαρμογής του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας στους παγκόσμιους στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κλιματική Αλλαγή.
"Οι Τράπεζες, όπως είδαμε, έχουμε σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης.
Με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις σχέσεις μας με τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία, μπορούμε να στηρίξουμε και να επιταχύνουμε τις βασικές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στην οικονομία και στον τρόπο ζωής μας για να πετύχουμε ευημερία για όλους.
Διότι μόνο σε μια παγκόσμια κοινότητα, η οποία χρησιμοποιεί τους φυσικούς της πόρους με βιώσιμο τρόπο, μπορούν να ευημερήσουν οι πολίτες, οι πελάτες των τραπεζών και κατά συνέπεια οι ίδιες οι τράπεζες.
Οι Αρχές διαμορφώθηκαν μέσα από τη συνεργασία και τη διαβούλευση 28 τραπεζών από όλο τον κόσμο, μέλη του United Nations Environment Program Finance Initiative (UNEP-FI).
Η Τράπεζα Πειραιώς, και είμαστε περήφανοι για αυτό, είναι μια από τις 28 Τράπεζες και η μόνη Τράπεζα από την Ελλάδα που συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των Αρχών.
Οι Αρχές, ουσιαστικά αποτυπώνουν την ευθύνη που αναλαμβάνει ο χρηματοπιστωτικός τομέας να ηγηθεί της προσπάθειας για μια βιώσιμη οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πιστοποιούν τον ρόλο των Τραπεζών, ευθυγραμμίζοντας τη στρατηγική τους με τους παγκόσμιους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, όπως έχουν τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη.
Στην Τράπεζα Πειραιώς αντιλαμβανόμαστε ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την υιοθέτηση των Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής και δηλώνουμε «παρών» στο κάλεσμα της διεθνούς κοινότητας.
Δηλώνουμε σήμερα, ότι μαζί με άλλες Τράπεζες από όλο τον κόσμο, με τους πελάτες μας, με τους μετόχους μας, τους επενδυτές και τους κοινωνικούς εταίρους, θα εργαστούμε για μια βιώσιμη οικονομία, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις μελλοντικές γενεές", κατέληξε ο κ. Χαντζηνικολάου.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.