ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιος ο στόχος του δανείου

Δανειακή σύμβαση 155 εκατ. ευρώ υπέγραψαν ΔΕΗ - ΕΤΕπ

Το δίκτυο διανομής είναι ίσως το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ και ο σημαντικότερος παράγοντας στην αλυσίδα του ηλεκτρισμού επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης μιλώντας σήμερα στην τελετή υπογραφής δανειακής σύμβασης ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι η ΕΤΕπ είναι αρωγός σε δύσκολες στιγμές όπως η συγκεκριμένη και θα είναι και στο μέλλον σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της επιχείρησης καθώς ήταν και είναι ο μεγαλύτερος χρηματοπιστωτικός συνέταιρος της ΔΕΗ. Τόνισε ακόμη ότι οι αλλαγές στην αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας θα βρουν τη ΔΕΗ και πάλι πρωταγωνιστή, όχι ως μονοπώλιο αλλά ως αναντικατάστατο παράγοντα για την αγορά και για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

Ο διευθυντής χρηματοδοτήσεων για Ελλάδα και Κύπρο της ΕΤΕπ, Ιωάννης Καλτσάς τόνισε ότι η σύμβαση που υπεγράφη σήμερα επιβεβαιώνει την μακροχρόνια φιλία της τράπεζας με τη ΔΕΗ υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι φίλοι φαίνονται στις δύσκολες στιγμές αλλά και ότι η ΔΕΗ έχει μπροστά τις πολύ καλύτερες στιγμές σε σχέση με αυτές που πέρασαν τα τελευταία δύο χρόνια. Σημείωσε ότι ο όμιλος της ΕΤΕπ στηρίζει συνολικά τον ενεργειακό τομέα της Ελλάδος χρηματοδοτώντας μία σειρά επενδύσεων στο φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό αλλά και, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διασυνδέσεις που θα επιτρέψουν στη χώρα να παίξει καθοριστικό ρόλο στα Βαλκάνια. Δουλεύουμε, πρόσθεσε ο ίδιος, για να διεκδικήσει η ΔΕΗ την θέση που της ανήκει στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.