ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφίες

Διαμαρτυρία εργαζομένων στους ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του Συντονιστικού Εργαζομένων στους ΟΤΑ για τους συναδέλφους τους, εργαζόμενους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

Με βασικό σύνθημα "Είμαστε εργαζόμενοι και όχι ωφελούμενοι", διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με ίση αμοιβή και ίδια δικαιώματα.

Όπως καταγγέλλουν οι περίπου πενήντα διαμαρτυρόμενοι: «Κυβέρνηση και δήμαρχοι μας αντιμετωπίζουν ως δήθεν ωφελούμενους, επιβάλλοντας ένα μεροκάματο πείνας και εξαθλίωσης. Μας υπερεκμεταλλεύονται. Καταπατούν στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την αρχή της ίδιας αμοιβής για ίδια εργασία».
sigkk2sigk1

Αντιπροσωπεία τους συναντάται αυτή την ώρα με εκπρόσωπο του υπουργείου προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματα τους.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διεκδικούν: Ίση αμοιβή και δικαιώματα για όλους, εφαρμογή της ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη ημέρα εργασίας, ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργάζονται σε αντίστοιχες υπηρεσίες, καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εργαζόμενους μετά το τέλος του προγράμματος για όλο το διάστημα της ανεργίας, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και καμία απόλυση.
sigk4sigk3

Τέλος να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου διεξάγεται κανονικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.