ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Της Μarc για το Πρώτο Θέμα

Δημοσκόπηση: Αυτοδυναμία με 158 έδρες για τη ΝΔ - 66% «όχι» στις Πρέσπες

Προβάδισμα 8,9 μονάδων, και μάλιστα με αυτοδυναμία, δίνει στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc για το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής και παρουσιάζει ενδιαφέροντα ευρήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 66% των πολιτών λέει «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, με ένα ποσοστό 67,4% να ζητά τη διεξαγωγή εκλογών το αργότερο έως τον Μάιο.

Όσο για τα ποσοστά των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ένα ποσοστό 32%, το οποίο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, της δίνει αυτοδυναμία με 158 έδρες, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται 8,9 μονάδες πίσω, με ποσοστό 23,1%.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται μαζί, με 6,4%, το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ είναι το πέμπτο -και τελευταίο, κατά τη δημοσκόπηση- κόμμα που θα βρίσκεται στην επόμενη Βουλή, συγκεντρώνοντας ποσοστό 5,9%.

Μεγάλοι χαμένοι εμφανίζονται και σε αυτή τη δημοσκόπηση οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι, με το κόμμα του Πάνου Καμμένου να συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 1,4% και το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη να βρίσκεται λίγο υψηλότερα, με ποσοστό 1,9% -αλλά αμφότερα εκτός Βουλής.

Από την πλευρά της, η Ένωση Κεντρώων είναι σε καλύτερη κατάσταση, καθώς συγκεντρώνει ένα ποσοστό 2,3%, ενώ η Ελληνική Λύση βρίσκεται μόλις κατά 0,1 μονάδα κάτω, με 2,2%. Τέλος, η ΛΑΕ συγκεντρώνει 1,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» απάντησαν οι πολίτες σε ποσοστό 14,2%

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ 32%
ΣΥΡΙΖΑ 23,1%
Κίνημα Αλλαγής 6,4%
Χρυσή Αυγή 6,4%
ΚΚΕ 5,9%
Ένωση Κεντρώων 2,3%
Ελληνική Λύση 2,2%
Ποτάμι 1,9%
ΑΝΕΛ 1,4%
ΛΑΕ 1,2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. MARINA. 11:03 20/01/2019

    Ο προδοτης Τσιπρας και τα χρυσοπληρωμενα καθαρματα που θα ψηφισουν στα τεσσερα την συμφωνια των Πρεσπων, στις εκλογες θα φανε μεγαλη πουτσ@.Ευτυχως οι μασκες επεσαν και μας τελειωνει ο καραγκιοζης με το σακιδιο ο Σταυρος ΔΟΛ Θεοδωρακης και ο προδοτης Αμερικανοεβραιος ο Τζεφρυ Μινεικο Παπανδρεου.

  2. SPARTA. 10:56 20/01/2019

    Το ποσοστο του ΣΥΡΙΖΑ στο 23% μας δειχνει οτι ενας στους τεσσερις Ελληνας ειναι προδοτης, δοσιλογος και Γερμανοτσολιας.Το ποσοστο θα αυξηθει για την ΝΔ στο δρομο προς τις καλπες και μετα το χρυσοπληρωμενο ξεπουλημα της Μακεδονιας απο τα ανθελληνικα καθαρματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.