ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιμένοντας τον Θανάση…

Εκλογές επιμένει να ζητά το Κίνημα Αλλαγής

«Εκλογές εδώ και τώρα» ζητά το Κίνημα Αλλαγής, με την ίδια την Φώφη Γεννηματά να τονίζει από το βήμα της Βουλής χθες ότι αυτή είναι η μόνη λύση για την χώρα, καταλογίζοντας στον Αλέξη Τσίπρα βουλιμία για την εξουσία και ότι φοβάται τον ελληνικό λαό.
Στην Χαριλάου Τρικούπη, εξάλλου, ξεκαθαρίζουν ότι δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και δεν ψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών, παραπέμποντας στην συνεδρίαση της ΚΟ για όλα τα σχετικά ζητήματα. Παράλληλα, όμως, η Φώφη Γεννηματά κρατά στάση αναμονής για να δει την τελική θέση του Θανάση Θεοχαρόπουλου -που έλειπε από τη συνεδρίαση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τη Δευτέρα- στην ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή και μαζί ‘κλειστά τα χαρτιά’ της για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο και θα ανακοινώσει τελευταίο και πάντως όχι πριν από την επίσημη προκήρυξη εκλογών.
Ειδικότερα, η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής κρατά χαμηλούς τόνους, περιμένοντας μία κίνηση από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, που είναι ο μόνος μεταξύ των βουλευτών της ΔηΣυ που έχει δημοσίως βάλει ‘αστερίσκο’ στην επίσημη θέση του κόμματος, συνδέοντας αρχικά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών με την προκήρυξη εκλογών και παραπέμποντας κατόπιν στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ (σ.σ. που θα συνεδριάσει εκτός απροόπτου την Κυριακή) προκειμένου να του υποδείξει την στάση του στη Βουλή.
«Μέχρι πρόσφατα ο κ.Θεοχαρόπουλος μου έλεγε ότι αν ο πρωθυπουργός δεν ορίσει ημερομηνία εκλογών, δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών», υποστήριξε χθες (Πρώτο Πρόγραμμα) ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας όμως ότι ο κ.Θεοχαρόπουλος δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση της ΚΟ τη Δευτέρα και ως εκ τούτου δεν είχε νεότερη εικόνα επί του θέματος. Εκτίμησε πάντως ότι επειδή προηγείται η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα ευθυγραμμιστεί με την γραμμή του Κινήματος Αλλαγής, συμπληρώνοντας ότι οι υπόλοιποι βουλευτές είναι στην ίδια γραμμή, χωρίς προϋποθέσεις.
Σε κάθε περίπτωση, προς ώρας δεν υπάρχει κάτι νεότερο από την Αγίου Κωνσταντίνου είτε προς την μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση, με στελέχη κοντά στην Φώφη Γεννηματά να ξεκαθαρίζουν πως από θέση αρχής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σέβεται τόσο τον ίδιο τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, όσο και τις διαδικασίες του κόμματός του, προσθέτοντας πάντως με νόημα ότι λαμβάνει υπόψη της και τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν πως το 70-75% των πολιτών είναι κατά της Συμφωνίας. «Η Φώφη Γεννηματά θέλει να προχωρήσουμε όλοι μαζί με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο παρόντα συνολικά», λένε, επιχειρώντας να αποσυνδέσουν την στάση του στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών με τη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, την πρώτη θέση του οποίου διεκδικεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Σημειώνουν πάντως με νόημα ότι η πρόεδρος του κόμματος έχει να συνθέσει ένα παζλ, το πρώτο κομμάτι του οποίου όμως έχει στα χέρια του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.