ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος στην δράση οργανωμένου πολυεθνικού κυκλώματος

Έβρος: Έφερναν χασίς από την Αλβανία και το εξήγαν στην Τουρκία

Τέλος στην δράση οργανωμένου πολυεθνικού κυκλώματος εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα και εξαγωγής τους στην Τουρκία, έβαλαν με μια συντονισμένη επιχείρηση στην Ορεστιάδα και τις Καστανιές Έβρου οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της ακριτικής πόλης.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε μετά από αξιολόγηση πληροφοριών και, το απόγευμα της Κυριακής, οι αστυνομικοί της Δίωξης εντόπισαν στην Ορεστιάδα το Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός 22χρονου Έλληνα με το οποίο κινούνταν ένας 34χρονος Έλληνας και ένας 24χρονος Σκοπιανός. Όταν το σταμάτησαν και έκαναν έρευνα, βρήκαν στο εσωτερικό του 31 αεροστεγείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 72 κιλών και 173,3 γραμμαρίων που είχε παραλάβει ο 24χρονος από άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του από την Αλβανία.

Όπως προέκυψε, σκόπευαν να παραδώσουν τα ναρκωτικά σε έναν 46χρονο Αλβανό και έναν 33χρονο Τούρκο για να τα εξάγουν στην Τουρκία. Οι επίδοξοι παραλήπτες εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής, μόλις έφτασαν με άλλο όχημα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Καστανεών με σκοπό να περάσουν στην Τουρκία και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου. Εκτός από το αυτοκίνητο, κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, οκτώ κινητά, 975 ευρώ και 600 λεκ Αλβανίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών κατά περίπτωση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστεί ο 22χρονος ιδιοκτήτης του πρώτου οχήματος και να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητάς τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.