ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φιλέτο λαβράκι στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και πατάτες

Μία εξαιρετική συνταγή για φιλέτο λαβράκι στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και πατάτες.

Υλικά

  • 2 λαβράκια (300 γρ. -400 γρ. / λαβράκι), καθαρισμένα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι κατά βούληση
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • ½ φλ.κρασί λευκό, ξηρό
  • 3 φλ. νερό
  • 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κόλιανδρο, αποξηραμένο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα λαβράκια, τα φιλετάρουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ και σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το νερό, τις πατάτες, τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα, τον κόλιανδρο και τη ρίγανη, ανακατεύουμε, βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς οι πατάτες, και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Ρίχνουμε τη σάλτσα με τις πατάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε και τοποθετούμε από επάνω τα φιλέτα λαβράκι.

Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 °C για 20 περίπου λεπτά.

Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.