ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση δεν απειλείται»

Γεροβασίλη: Δεν πρέπει να διαταραχθεί η συγκυβέρνηση

«Η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη, δεν απειλείται και θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει το έργο της, όσο κι αν αυτό τρομάζει κάποιους που αντιδρούν με πανικό» ανέφερε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Η κ. Γεροβασίλη προκάλεσε οποιονδήποτε από την αντιπολίτευση έχει απορία περί της ύπαρξης ή όχι της δεδηλωμένης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης για να δει το αποτέλεσμα.

Για την εκτίμηση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση διαθέτει 151 ψήφους για οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, είπε ότι αυτή προκύπτει από τις δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών.
Δεν πρέπει να διαταραχθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείω σε ότι είναι πιθανό να γίνει σήμερα η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο και τόνισε πως μόνο να βοηθήσει μπορεί οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών.

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι μέχρι τώρα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είχαν συχνή επικοινωνία και πρόσθεσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέτυχε τον μεγάλο βασικό προγραμματικό στόχο της που ήταν η έξοδος από τα μνημόνια και ήδη ψηφίστηκαν τα πρώτα θετικά μέτρα μετά από 8 χρόνια μνημονιακής πολιτικής.

Ταυτόχρονα, παρατήρησε ότι η πορεία της χώρας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του προγράμματός της και γι' αυτό δεν πρέπει να διαταραχθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Η πεποίθησή μου είναι ότι η κυβέρνηση αυτή έχει την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις βουλευτών» δήλωσε και υποστήριξε πως δεν ισχύουν τα περί «αποστασίας» βουλευτών των ΑΝΕΛ.

«Οι βουλευτές είναι της κυβερνητικής πλειοψηφίας και στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, δεν υπάρχει θέμα αποστασίας» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός. Επίσης, χαρακτήρισε «αστειότητα» την αναφορά της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, ότι η κυβέρνηση είναι «κουτσή πάπια».

Ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι σίγουρη για το πόσοι στη ΝΔ δεν θέλουν πράγματι να ψηφιστεί στη Βουλή, για τον φόβο μη τυχόν βρεθεί στα χέρια τους η «καυτή πατάτα», και πως δεν έχουν όλοι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ίδια άποψη για την εν λόγω Συμφωνία.

«Να ακούσω την άποψη της Ένωσης Εισαγγελέων και για τις απειλές του κ. Γεωργιάδη»

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, η κ. Γεροβασίλη απάντησε: «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και κάποιοι, προσπαθώντας να αποτινάξουν από πάνω τους το πρόβλημα, είτε πρόκειται για πολιτική ευθύνη είτε πρόκειται για ποινική ευθύνη, στήνουν καθημερινά δικαστήρια στα τηλεπαράθυρα, με απειλές, με κραυγές, με παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, με απειλές κατά της δικαιοσύνης. Και θα ήθελα να έχει τοποθετηθεί και η Ένωση των Εισαγγελέων απέναντι σε αυτό.

Δηλαδή στις απειλές του κ. Γεωργιάδη στην εισαγγελέα Διαφθοράς, θα ήθελα να ακούσω και την άποψη της Ένωσης των Εισαγγελέων. Όπως εξέφρασαν την άποψή τους στη συνάντηση που είχαν με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο γραφείο του στη Βουλή. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν αλληλοεπηρεασμοί! Και θα ήθελα να δω και πώς στέκεται απέναντι στις δίκες και αυτά τα τραγικά τα οποία λέγονται και ακούγονται και τις απειλές που εκτοξεύονται καθημερινά από τα τηλεπαράθυρα.

Ακούω την αντιπολίτευση να λέει ότι η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης πρέπει να διαφυλάσσεται, αλλά όταν θα έρθουν αυτοί στα πράγματα, άρα θα επηρεάσουν τη δικαιοσύνη με διαφορετικό τρόπο, τότε θα τιμωρηθούν, θα εκδικηθούν αυτούς όλους που σήμερα τολμούν να μιλούν για σκάνδαλο Novartis».

Η Αθήνα από τις πιο ασφαλείς πρωτεύουσες του κόσμου

Σε ερώτηση για τα θέματα ασφάλειας που θέτει η Νέα Δημοκρατία, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρατήρησε πως «η Ελληνική Αστυνομία, οι ελληνικές Αρχές κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικά κι έτσι έχουμε καταφέρει η χώρα μας να είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου και η Αθήνα από τις πιο ασφαλείς πρωτεύουσες του κόσμου κι αυτό καταγράφεται και αναγνωρίζεται διεθνώς».

Όσο για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε: «Η ΝΔ, κάθε φορά που χάνει το αφήγημά της για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, προσπαθεί να στρέψει την ατζέντα από ό,τι θετικό συμβαίνει και βάζει μπροστά το ζήτημα της βίας, της ανομίας κ.λπ., με υπερβολές και ψέματα».

Τέλος, σε ερώτηση για τις παρεμβάσεις του «Ρουβίκωνα» σε πρεσβείες, με τελευταία αυτή στην πρεσβεία των ΗΠΑ και την κριτική της αντιπολίτευσης ότι ο «Ρουβίκωνας» διαμορφώνει εξωτερική πολιτική, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε: «Δεν διαμορφώνει εξωτερική πολιτική ο "Ρουβίκωνας" και αυτό προκύπτει και από τη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη, που ευχαρίστησε την ΕΛΑΣ για τη γρήγορη επέμβασή της».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.