ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέγαρο Μαξίμου

Για οικονομία και Συμφωνία των Πρεσπών συζήτησαν Τσίπρας – Μοσκοβισί

Η οικονομία αλλά και η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Επιτρόπου Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι το μήνυμά του προς τους επικεφαλής του επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα το μήνυμά του είναι θετικό. «Γιατί βλέπουμε ότι η Ελλάδα τώρα προχωρά ως κανονικό μέλος στην Ευρωζώνη» τόνισε, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα και ο λαός της αξίζουν και δικαιούνται ένα πλήρες successs story».

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, η επίσκεψή του έγινε μετά από πρόσκληση του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου. Αν και είπε ότι δεν παρεμβαίνει σε καμία ψηφοφορία, υπενθύμισε ότι η Κομισιόν καλωσορίζει το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία για το ονοματολογικό.

Ωστόσο, ο κ. Μοσκοβισί μεταχειρίστηκε τον όρο «Μακεδονία», με τον πρωθυπουργό να του απαντά ότι την επόμενη φορά που θα έρθει στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένος να πει «Βόρεια Μακεδονία», κάτι που «είναι το σημαντικότερο για εμάς».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρα εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη στήριξη της κυβέρνησης από τη Βουλή. «Είμαστε σε μια πολύ σημαντική περίοδο, είμαστε στο μονοπάτι της ανάπτυξης και η πολιτική σταθερότητα είναι πολύ σημαντική», τόνισε, προσθέτοντας ότι «θα ξεπεράσουμε τις πολιτικές δυσκολίες, όπως καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι υπάρχει η δυνατότητα για ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στο μέλλον, μείωση της ανεργίας και προσπάθεια για αύξηση των επενδύσεων.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. dimitris 18:21 16/01/2019

    Το πολιτικό ρεμαλι δεν τον διέκοψε να του πεί FIROM, που τέτοιο θάρρος στο αφεντικό.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.