ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδράσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit

Guardian: Τι κάνει στ΄αλήθεια ο Ντέιβιντ Κάμερον αυτές τις ημέρες;

"Aναρωτιέμαι τί να κάνει αυτές τις ημέρες ο Ντέιβιντ Κάμερον. Να γευματίζει σε μια παμπ στο Κότσγουολντς ή μήπως παίζει γκολφ;". Η ανάρτηση αυτή στο Twitter της Ανίκα Ράις, της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής παρουσιάστριας, η οποία δεν φημίζεται για τα πολιτικά της σχόλια, φαίνεται ότι άγγιξε κάποια ευαίσθητη χορδή του βρετανικού λαού, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι το σχόλιό της συγκέντρωσε περισσότερα από 30.000 likes και στη συνέχεια 5.000 retweets.

Και το ερώτημα, καίτοι ρητορικό, είναι εύλογο: με την διάδοχό του στην πρωθυπουργία να βλέπει τη συμφωνία της με την ΕΕ για το Brexit να απορρίπτεται από το κοινοβούλιο, πού βρίσκεται ο άνθρωπος ο οποίος ξεκίνησε την ιστορία με την έξοδο της χώρας από το μπλοκ;

Η απάντηση ήρθε την επόμενη κιόλας ημέρα, όταν ο Κάμερον, φορώντας σορτσάκι και ελαφρά μαυρισμένος από τις πρόσφατες οικογενειακές διακοπές σε ένα θέρετρο της Κόστα Ρίκα που κοστίζει σχεδόν 2.000 ευρώ την βραδιά, αιφνιδιάστηκε από τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το σπίτι του στο Νότινγκ Χιλ.

Όχι, τους απάντησε. Δεν έχει μετανιώσει που διοργάνωσε το δημοψήφισμα, αλλά μετάνιωσε που ηττήθηκε. "Και προφανώς μετανιώνω για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην προσπάθειά μας να εφαρμόσουμε το αποτέλεσμα", σχολίασε και κίνησε για το καθημερινό του τζόγκινγκ με το αυτοκίνητο της προσωπικής του ασφάλειας να τον ακολουθεί.

Ο Κάμερον είχε υποσχεθεί ότι θα παραμείνει στην πρωθυπουργία για να υλοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά λιγότερο απο τρεις μήνες αργότερα και αφού παραιτήθηκε από πρωθυπουργός, παραιτήθηκε και από βουλευτής λέγοντας ότι δεν θέλει να αποτελεί "αντιπερισπασμό" για την Τερέζα Μέι.

Το διαβόητο σχόλιό του στο Twitter, τον Μάιο του 2015, με το οποίο προέβλεπε "σταθερότητα και ισχυρή διακυβέρνηση μαζί μου ή χάος με τον (Εργατικό) Εντ Μίλιμπαντ" έχουν κάνει retweet με ειρωνικά σχόλια περισσότεροι από 20.000 χρήστες και αυτή την εβδομάδα αναρτήθηκε μάλιστα σε διαφημιστική πινακίδα στο βόρειο Λονδίνο από μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται "Μας Κυβερνούν Γάιδαροι".

Τους τελευταίους 16 μήνες περνάει τον χρόνο του γράφοντας τα ακόμη ατιτλοφόρητα απομνημονεύματά του, με ένα συμβόλαιο που ξεπερνάει τα 900.000 ευρώ--έχει μάλιστα αγοράσει ένα πολυτελές και πανάκριβο ξύλινο σπιτάκι, το οποίο έχει εγκαταστήσει στον κήπο του εξοχικού του όπου απομονώνεται και γράφει--ενώ αγόρασε και ένα δεύτερο εξοχικό στην Κορνουάλη--το τρίτο δηλαδή σπίτι του μετά από εκείνα του Λονδίνου και του Κότσγουολντς.

Επιπλέον, θησαυρίζει από διάφορες διαλέξεις που δίνει, αλλά ασχολείται και με τις φιλανθρωπίες. Μεταξύ άλλων είναι πρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Έρευνας για το Αλτζχάιμερ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.