ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τίτλος της γερμανικής εφημερίδας

Handelsblatt: «Η Μέρκελ ξαφνικά ευπρόσδεκτη»

«Η Μέρκελ ξαφνικά ευπρόσδεκτη», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt» που σχολιάζει το θερμό καλωσόρισμα του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το επίμαχο δημοσίευμα υπογραμμίζει επίσης πως, η Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλει να εκθέσει τον ομοιδεάτη της, ηγέτη του συντηρητικού κόμματος της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Με καλές θερμοκρασίες... και δύο φιλιά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε σε χαλαρή ατμόσφαιρα η επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα... Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήρε την «αξιόπιστη συνεργασία» με την Γερμανίδα Καγκελάριο κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα. Αυτό δεν συνέβαινε πάντοτε», υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα.

Ο Τσίπρας υπενθύμισε ότι «η Μέρκελ ήταν στην Αθήνα πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν η χώρα ήταν ακόμα σε βαθιά κρίση. Έκτοτε, «οι συγκρούσεις έχουν επιλυθεί, οι προκλήσεις έχουν επιτευχθεί και έχουν βρεθεί συμβιβασμοί».

«Σήμερα έρχεστε σε άλλη Ελλάδα», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Έχουμε ξεπεράσει την κρίση και είμαστε στο δρόμο της ανάκαμψης».

Το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει ότι, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, η Μέρκελ θα έχει συνομιλίες με τον ομοιδεάτη της , ηγέτη του συντηρητικού κόμματος της Ν.Δ , Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της Ν.Δ δηλώνει ότι θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, ενώ η Μέρκελ την στηρίζει.

«H Μέρκελ δεν θέλει να εκθέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η Μέρκελ πρέπει να κάνει ένα μικρό τέχνασμα: αφενός θέλει να εκφραστεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά ταυτόχρονα να μην εκθέσει τον Kυριάκο Μητσοτάκη», προσθέτει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.