ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η «αντρική σχολή» και οι κάθε είδους απειλές...

-Ο Αντώνης Σαμαράς σέρνει στα δικαστήρια την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (δεν έχει ξαναγίνει πολιτικός να στρέφεται δικαστικά κατά συνδικαλιστικής οργάνωσης) με αφορμή την τραγική υπόθεση της καθηγήτριας Φώφης Μπουλούτα η οποία διασύρθηκε επειδή «τόλμησε» να μονογράψει την κόλλα του υιού Σαμαρά ο οποίος αντέγραφε... Ζητά 100.000€ αποζημίωση!

-Τα παιδιά του συνταγματάρχη Αθανάσιου Χρυσοχόου, (φρουράρχου Θεσσαλονίκης επί γερμανικής κατοχής, υπερασπιστή του σφαγέα της πόλης Μαξ Μέρτεν, κατηγορουμένου ως δοσιλόγου) μηνύουν τους αντιστασιακούς Τριαντάφυλλο Μηταφίδη (βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ), Σπυρο Σακέττα και Αλέκο Γρίμπα, γιατί πρωτοστάτησαν για να μετονομαστεί σε οδό Αλβέρτου Ναρ η πρώην οδός Χρυσοχόου. Ζητούν και 600.000€ για προσβολή νεκρού...

-Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε την κατάθεση μήνυσης κατά όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι συνυπέγραψαν το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ κατηγορώντας τους για «κατάχρηση εξουσίας», ενώ θα καταθέσει και αγωγή για «συκοφαντική δυσφήμιση». Προηγήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2018 μήνυση κατά των 3 προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης NOVARTIS (βέβαια με τον ένα εξ´αυτών, τον Μανιαδάκη, στη συνέχεια φαίνεται ότι ανέπτυξαν μια καλύτερη σχέση)...

Η δεξιά (και ιδιαίτερα η ακροδεξιά) δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά... Απειλές, ψευτοκουτσαβακισμοί (πρωτοπόρος ο κ.Σαμαράς «της αντρικής σχολής»), αντικομμουνισμός, ρατσισμός, πατριδοκαπηλεία. Ακόμα και ο Χρήστος Σκαλούμπακας, γιος του αρχιβασανιστή της Μακρονήσου, έκανε την εμφάνιση του εξαπολύοντας εμετικούς χαρακτηρισμούς κατα δημοσιογράφων, πολιτικών και αντιφασιστών πολιτών. Βεβαίως δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στους Χρυσαυγίτες και τα «ομόσταβλα» τους ΜΜΕ...

Είναι σαφές ότι η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της. Παίρνει θάρρος από τις εξελίξεις στην Ευρώπη (Σαλβινι, Όρμπαν, Κουρτς κλπ) και τον κόσμο (Μπολσονάρου στη Βραζιλία) και ονειρεύεται ότι μπορεί και στην Ελλάδα να «φέρει» ένα ανάλογο μοντέλο διακυβέρνησης.

Μόνο που κάνει ένα λάθος: Εδώ οι δημοκρατικές ρίζες είναι βαθιές, οι δημοκρατικές δυνάμεις είναι όρθιες και η κυβέρνηση δεν κουβαλάει «παλιές αμαρτίες».

Βέβαια οποίος πιστεύει ότι είμαστε «ανοξείδωτοι» και απόλυτα προστατευμένοι απέναντι στην ακροδεξιά-τοξική προπαγάνδα, μάλλον δεν γνωρίζει ιστορία. Αν δεν υπάρξει συστράτευση των δημοκρατικών δυνάμεων και σαφής απομόνωση όλων όσων προσβλέπουν σε επιστροφή σε μετεμφυλιακές καταστάσεις, δεν μπορούμε να νοιώθουμε ασφαλείς. Έχουν τεράστια ευθύνη όσοι προτάσσουν αυταρχισμό, μικροκομματικές σκοπιμότητες και αμφίβολα οφέλη ενισχύοντας κάθε τυφλή αντικυβερνητική επίθεση. Η δημοκρατική λειτουργία της χώρας είναι δεδομένη και όσοι παίζουν με αυταρχικές λογικές θα βρεθούν απομονωμένοι. Αυτό αφορά πρωτίστως την ηγεσία της ΝΔ, αλλά και όσους στο ΚΙΝΑΛ βλέπουν αυτές τις πρακτικές και εξακολουθούν να ερωτοτροπούν με τους εκπροσώπους αντιδημοκρατικών λογικών και πρακτικών.

 

*ο Γιάννης Μπαλάφας είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθήνας

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. MARINA. 8:45 12/01/2019

    Ναι Συριζαιε κυριε Μπαλαφα, ετσι ειναι και καλα κανουν μυνησεις.Εδω εσυ και το πολιτικο μορφωμα του ΣΥΡΙΖΑ εστειλες στην Ευρωβουλη μια Βουλγαρα καθαριστρια να εκπροσωπησει την Ελλαδα και την γεμισατε εκατομμυρια αθλιοι ρουφιανοι του ΣΥΡΙΖΑ.Δινετε βοηθηματα απο το αιμα και την φορολογια των Ελληνων στον καθε τυχαρπαστο Ισλαμιστη κακοποιο.Βουλωστε το καμια φορα ρουφιανοι της κυβερνησης.Σας εχουμε βαρεθει καθαρματα, μουνοπ@να.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.