ΕΛΛΑΔΑ

Απέστειλαν επιστολή προς τρεις βουλευτές

Οι ασκούμενοι δικηγόροι ζητούν τη διασφάλιση της ελάχιστης αμοιβής τους

Μια επιστημονική ομάδα όμως που βιώνει διαχρονικά έντονα προβλήματα, με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια, είναι οι νέοι δικηγόροι και ειδικά οι ασκούμενοι δικηγόροι. Ατέρμονα ωράρια, δύσκολες συνθήκες εργασίες εντός αλλά και εκτός γραφείου και, συνήθως, πενιχρές έως και ανύπαρκτες οικονομικές απολαβές συνθέτουν το παζλ της σημερινής κατάστασης.

Μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία δύο νέοι νομικοί, ο Θεοδόσης Λέκκας (ασκούμενος δικηγόρος) και ο Λευτέρης Αδαμάκης (νέος δικηγόρος) ανέλαβαν πρωτοβουλία για την αναμόρφωση της δικηγορικής άσκησης. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, απέστειλαν επιστολή προς τρεις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Θ.Φορτάκη, Ν.Παναγιωτόπουλο, Ολ.Κεγαλογιάννη), οι οποίοι τυγχάνει να έχουν και την ιδιότητα του δικηγόρου, στην οποία ζητούσαν τη νομοθετική διασφάλιση της ελάχιστης αμοιβής των 600 ευρώ για τους ασκούμενους δικηγόρους και τη νομοθετική επίσης πρόβλεψη για την υποχρεωτική καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών από τον εκάστοτε εργοδότη. Η σχετική ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή από τους παραπάνω βουλευτές προς τον υπουργό Δικαιοσύνης στις 20-12-18, χωρίς μέχρι και σήμερα να έχει απαντηθεί.

Όπως μας τόνισαν οι δύο νέοι νομικοί σκοπός τους είναι να αναδείξουν τα προβλήματα του θεσμού της δικηγορικής άσκησης στα κέντρα λήψης αποφάσεων και ταυτόχρονα να προτείνουν ρεαλιστικές προτάσεις αντιμετώπισής τους. Σε αυτήν τους τη προσπάθεια, όπως υποστηρίζουν, έχουν σύμμαχο δεκάδες νέες και νέους συναδέλφους αλλά και μία σημαντική μερίδα μεγαλυτέρων δικηγόρων που πιστεύουν και αυτοί στην ανάγκη αναμόρφωσης του θεσμού της δικηγορικής άσκησης ως αναγκαία προϋπόθεση για τη γενικότερη ανάκαμψη του δικηγορικού λειτουργήματος. Άλλωστε, η πρόταση τους, εκτός από τη νομοθετική κατοχύρωση της ελάχιστης αμοιβής των ασκούμενων δικηγόρων και της κάλυψης των ασφαλιστικών τους εισφορών, περιλαμβάνει και τη μείωση του χρόνου άσκησης από τους δεκαοκτώ μήνες που είναι σήμερα στους δέκα (ένα δικαστικό έτος), σε συνδυασμό με την ίδρυση Σχολής ασκούμενων δικηγόρων, στην οποία όμως η παρακολούθηση θα είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.