ΚΟΣΜΟΣ

Μέσω twitter

ΗΠΑ: Ο Κοέν παραδέχεται ότι πλήρωσε για νοθευμένη δημοσκόπηση υπέρ του Τραμπ

Νέες αποκαλύψεις για την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε η παραδοχή του πρώην δικηγόρου του, Μάικλ Κοέν ότι πλήρωσε εταιρεία τεχνολογίας για να νοθεύσει τα αποτελέσματα διαδικτυακών δημοσκοπήσεων πριν από τις εκλογές του 2016.

Ο Μάικλ Κοέν επιβεβαίωσε το σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal που αναφέρει ότι η εταιρεία έλαβε 50.000 δολάρια για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

«Όσο για το άρθρο της WSJ σχετικά με τη νόθευση δημοσκοπήσεων, αυτό που έκανα έγινε υπό τις οδηγίες και για αποκλειστικό όφελος του @realDonaldTrump @POTUS (σ.σ. του προέδρου των ΗΠΑ). Ειλικρινά μετανιώνω για την τυφλή εμπιστοσύνη μου σε έναν άνθρωπο που δεν την άξιζε», έγραψε στο twitter ο Μάικλ Κοέν.

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ

Ο επικεφαλής της εταιρείας Τζον Γκότζερ ανέφερε στην WSJ ότι ο Κοέν του κατέβαλε σε μετρητά ένα ποσό μεταξύ 12-13.000 δολαρίων στις αρχές του 2015. Τα χρήματα αυτά ήταν μόνο ένα μέρος από το συνολικό ποσό των 50.000 δολαρίων που έπρεπε να λάβει επειδή βοήθησε τον δικηγόρο του Τραμπ να νοθεύσει τις διαδικτυακές δημοσκοπήσεις υπέρ του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα.

Αν και ο Γκότζερ λέει ότι δεν έλαβε το υπόλοιπο ποσό, ο Κοέν, στις αρχές του 2017, έλαβε αποζημίωση ύψους 50.000 δολαρίων από τον Τραμπ και την εταιρεία του για τη δουλειά που έκανε, σύμφωνα με ένα κυβερνητικό έγγραφο αλλά και μια μη κατονομαζόμενη πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, νυν προσωπικός δικηγόρος του προέδρου, ανέφερε ότι η πληρωμή των 50.000 δολαρίων στον Κοέν αποδεικνύει ότι ο πρώην νομικός σύμβουλος του Τραμπ ήταν «εντελώς αναξιόπιστος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.