ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε το βίντεο

Υπόθεση Novartis: Απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα στον Νίκο Μανιαδάκη

Με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Αθηνών επικυρώθηκε η εισαγγελική διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του Νίκου Μανιαδάκη.

Ο Νίκος Μανιαδάκης έκανε αυτοπρόσωπη εμφάνιση ενώπιον του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Αθηνών όχι όμως με την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση της Novartis, αλλά με αυτή του κατηγορούμενου για παθητική δωροδοκία.

Η εμφάνιση του Νίκου Μανιαδάκη για περίπου μία ώρα στο Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Αθηνών αποσκοπούσε πρώτον στο ζήτημα της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα που του έχει επιβληθεί μετά την σε βάρος του ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία και κατά δεύτερον για την ακυρότητα της δίωξής του.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών θα κρίνει την προσφυγή του Νίκου Μανιαδάκη για άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα που του επιβλήθηκε. Επίσης, θα κριθεί η ένσταση ακυρότητας της δίωξης που απήγγειλαν σε βάρος του οι Εισαγγελείς Διαφθοράς οι οποίοι ήραν και το καθεστώς προστασίας μάρτυρα.

Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο Νίκος Μανιαδάκης, μέσω του συνηγόρου του Θεόδωρου Μαντά, κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα.

Κατά την αποχώρησή του ο Νίκος Μανιαδάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, ο Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε ότι ο εντολέας του εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο και προσέθεσε: "Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών".

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν αναφέρθηκε σε πιέσεις, η απάντηση του κ. Μαντά ήταν: «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία...Παρασχέθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.