ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γραπτή δήλωση

Καραμανλής εναντίον Συμφωνίας Πρεσπών: Η κυβέρνηση όφειλε να σεβαστεί τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν σεβάστηκε την ευαισθησία των Ελλήνων και ότι επέδειξε αδικαιολόγητη βιασύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών άσκησε με γραπτή του δήλωση την Πέμπτη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα» προσθέτει ο πρώην πρωθυπουργός.

Στη δήλωσή του κατηγορεί ακόμα την κυβέρνηση ότι δεν διαμόφωσε κλίμα εθνικής συνεννόησης υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα.

Στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει, επίσης, ότι η κριτική της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι «ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη».

Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή έχει ως εξής:

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έκανε πριν από λίγο την ακόλουθη δήλωση:

Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.

Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.

Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FREEMAN 18:24 24/01/2019

    10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΑ ΜΟΥΓΚΟΣ . . . 10 χρόνια ξάααααααπλα . . .10 χρόνια διακοπάρες ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ από ΕΜΑΣ που ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΤΑΧΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2007-2009. . .και ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑΥΜΑ-ΘΑΥΜΑ . . .10 ώρες πριν την Ψηφοφορία και ενώ το ΣΥΡΙΖΟαλισβερίσι εξαγοράς ψήφων έχει ΠΙΑ ΚΡΙΘΕΙ . . .Ο ΤσιπροΠροστατευόμενος ΜΟΥΓΚΟΣ ΨΕΛΛΊΖΕΙ ΚΑΤΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ . . . O Παπανδρέου εδώ και χρόνια ζητάει ένα ντιμπειτ με τον Ραφηνάτο Κόπρο για να μάθουμε και εμείς (με ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ-ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΟΝΟΜΑΤΑ -Προβοπουλοκρυμενες ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΔΝΤ 2008-ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ-ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΙΟΥ ) για το ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒH το 2007-2009 και ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ . ΑΝ , ο σε διακομματική & μιντιακή ομερτά καθολικής προστασίας Καραμάν Αλής , νομίζει πως ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ , τότε ΑΣ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Παπανδρέου για να τον συντρίψει on air και να τον κάνουμε ΠτΔ 2020 όπως του έχει τάξει ο Τσίπρας (που για ξεκάρφωμα μίλησε για επαναστήριξη του ΚαραΚαραμανλικού Πάκη) . ΑΥΤΟΣ ο ΚαραΚαραμανλικός Παπαπαγγελόπουλος θα καταφέρει τελικά να στήσει ένα κατηγορητήριο κατά του Γεωργίου ή θα ΣΟΥΤΑΡΕΙ και 4ο Εισαγγελικό Λειτουργό που θα ομολογήσει σε Επίσημο Πόρισμα πως δεν ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΔΊΚΗΜΑ από ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ το 2010 ?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.