ΕΛΛΑΔΑ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Κλειστά σχολεία και δικαστήρια σήμερα λόγω κακοκαιρίας

Αρκετά είναι τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας, ενώ σε κάποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν ούτε τα δικαστήρια.

Προβλήματα έχουν προκληθεί και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Τα προβλήματα κυρίως λόγω παγετού από τη χιονόπτωση, εντοπίζονται σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής, όπου:

  • Στον δήμο Μαραθώνα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • Στον δήμο Ωρωπού και ειδικότερα στον Αυλώνα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ.
  • Στις Αφίδνες όλα τα σχολεία, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά. Θα λειτουργήσουν κανονικά τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Αντωνόπουλου- Εκπαιδευτική Αναγέννηση».
  • Στον Κάλαμο, τους Αγ. Αποστόλους και σε Καπανδρίτι- Πολυδένδρι όλα τα σχολεία αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.

Όπως και στη Μαλακάσα όπου ο παιδικός σταθμός στο Μήλεσι, θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ. Στο Μαρκόπουλο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ το ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου θα λειτουργήσει κανονικά. Στα Νέα Παλάτια και τη Σκάλα Ορωπού κλειστό θα μείνει 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων λόγω κτιριακού τεχνικού προβλήματος.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών και συγκεκριμένα στον δήμο Κηφισιάς η έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των παιδικών σταθμών είναι στις 10.00 π.μ

Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση που παρέχει η Περιφέρεια Αττικής από την ιστοσελίδα της επικαιροποιείται ανάλογα με τη νεότερη ενημέρωση που έχει από τους δήμους.

Ποια σχολεία θα μείνουν σήμερα κλειστά στη Βόρεια Ελλάδα

Απόφαση με την οποία αναστέλλεται η αυριανή λειτουργία όλων των σχολείων του νομού Θεσσαλονίκης, εξέδωσε η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου.

Στην απόφαση αυτή αναφέρεται ότι «όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (του νομού Θεσσαλονίκης) θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην περιοχή και ιδιαιτέρως των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός), ειδικά τις πρωινές ώρες». Η αντιπεριφερέρεια γνωστοποιεί, άλλωστε, ότι η απόφαση θα επαναπροσδιοριστεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Την κήρυξη των Γρεβενών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφάσισε το αρμόδιο συντονιστικό όργανο - Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες σήμερα

Τις διαδικασίες για την κήρυξη της Περιφερειακής ενότητας Γρεβενών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφάσισε ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίασή το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, προκειμένου ο νόμος Γρεβενών να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι τελευταίες χιονοπτώσεις. Ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "το χιόνι μέσα στην πόλη των Γρεβενών αυτή την ώρα είναι στα 40 εκατοστά ενώ στα χωριά σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει τα 80 εκατοστά. Από σήμερα το πρωί θα χρειαστεί άμεσα να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως η πρόσβαση στα δεκάδες ορεινά χωριά, η διάνοιξη των δρόμων για να φτάσουν οι κτηνοτρόφοι στα ποιμνιοστάσιά τους και ο καθαρισμός των σχολικών μονάδων που έχουν βουλιάξει στο χιόνι".

Η χιονόπτωση είναι τόσο έντονη σε όλα τα σημεία της δυτικής Μακεδονίας που χρειάστηκε σε τρεις περιπτώσεις η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Γρεβενών για το απεγκλωβισμό δύο κτηνοτρόφων που είχαν αποκλειστεί στις μονάδες τους, ενώ με ειδικό όχημα της ίδιας υπηρεσίας μεταφέρθηκε από τα ορεινά Γρεβενά μια έγκυος γυναίκα στο νοσοκομείο της πόλης.

Αργά το απόγευμα οι δήμαρχοι όλων των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας με  αποφάσεις τους, για την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, ανέστειλαν την λειτουργία  όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και την λειτουργία όλων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Ηλεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε δύο δημοτικές ενότητες και σε μία τοπική κοινότητα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και σε μία τοπική κοινότητα του δήμου Πύργου της Ηλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιου Κοτζά, κλειστά θα παραμείνουν, λόγω ολικού παγετού, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δημοτικών ενοτήτων Λασιώνος και Λαμπείας, καθώς και της τοπικής κοινότητας Κούμανι.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, κλειστά θα παραμείνουν αύριο το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο της τοπικής κοινότητας Γουμέρου, λόγω βλάβης του συστήματος θέρμανσης και των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σε ισχύ απαγόρευση απόπλου από Πειραιά για ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 και στο βόρειο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Επίσης, από το λιμάνι του Λαυρίου δεν θα εκτελεστεί το βραδινό δρομολόγιο για Αγ. Ευστράτιο, Λήμνο Καβάλα, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Κέρκυρα-Λευκίμη και Καβάλα-Πρίνου Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Κλειστά και το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας του ιδρύματος την Πμπτη.

Επίσης ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας Στέργιος Γκανάτσος, έπειτα από συνεννόηση και με τους προέδρους των τμημάτων, σε Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά και με τον κοσμήτορα της σχολής της Φλώρινας, αποφάσισε τη αναστολή λειτουργίας συνολικά του ιδρύματος, για την Πέμπτη.

Κλείνουν και δικαστήρια

Με πράξη του υπουργού Δικαιοσύνης ανεστάλησαν για την Πέμπτη τόσο οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων όσο και οι εργασίες των δικαστικών υπηρεσιών της περιφέρειας του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας.

Με αντίστοιχη απόφαση αναστέλλονται και οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων και οι εργασίες των δικαστικών υπηρεσιών της περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης, για την πρόληψη τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργούσε η δυσκολία πρόσβασης των διαδίκων.

Από την απόφαση εξαιρείται η εκδίκαση υποθέσεων κακουργημάτων, με κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο που έχει μεταχθεί.

Κλειστά σχολεία και στην Ήπειρο - Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους Δήμους Δωδώνης, Πωγωνίου, Ζαγορίου, Μετσόβου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Ιωαννιτών, όπου δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί σταθμοί, για λόγους προληπτικούς, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας Ηπείρου, συνιστάται σε όλους τους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες ,λόγω παγετού και χιονιού.

Ειδικότερα:

  • στην Εγνατία Οδό , από τον Κόμβο Ιωαννίνων έως την Παναγιά.
  • στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Κακαβιάς και στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Κοζάνης
  • στα επαρχιακά ορεινά οδικά δίκτυα του Ζαγορίου, Βορείων Τζουμέρκων, Μετσόβου, Κόνιτσας, Ζίτσας, Πυρσόγιαννης και Πωγωνίου
  • στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, όταν και όπου απαιτείται.
  • στο οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, όπου αυτό απαιτείται
  • στην επαρχιακή οδό Βουργαρελίου - Κυψέλης
  • στην εθνική οδό 'Αρτας - Καρδίτσας , από Καλεντίνη έως Πηγές.
  • στην επαρχιακή οδό Διάσελλου - Σκουληκαριάς, έως το Βελεντζικό.
  • στην επαρχιακή οδό 'Αρτας - Δαφνωτής
  • στην επαρχιακή οδό Αγνάντων - Μελισσουργών
  • στην επαρχιακή οδό Αθαμανίου - Μεσούντας
  • στην επαρχιακή οδό Αθαμανίου - Τετρακώμου
  • στην επαρχιακή οδό Αθαμανίου - Θεοδώριανων
  • από το 67ο έως το 76ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού 'Αρτας - Τρικάλων
  • στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Αντιρρίου, από στρατόπεδο Φιλιππιάδας έως την σήραγγα Κλεισούρας
  • στην παλαιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων,από 50ο έως 65ο χιλιόμετρο, όπου απαιτείται

Επίσης, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων:

  • στην Εγνατία οδό από κόμβο Ιωαννίνων έως κόμβο Παναγιάς
  • στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Αντιρρίου, από στρατόπεδο Φιλιππιάδας έως σήραγγα Κλεισούρας.
  • στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Κακαβιάς και Ιωαννίνων - Κοζάνης

Κλειστά όλα τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, λόγω κακοκαιρίας και παγετού

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Η σημερινή χιονόπτωση, αλλά και ο παγετός που σημειώνεται στην περιοχή, οδήγησαν τους δήμους Λάρισας, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Αγιάς, Τεμπών και Κιλελέρ στην απόφαση να μην λειτουργήσουν όλες τις σχολικές μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λαρισαίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.