ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστολή

Κλωστοϋφαντουργοί προς Αχτσιόγλου: Δεν αντέχουμε αύξηση κατώτατου μισθού άνω του 5%

Δεν αντέχουμε αύξηση του κατώτατου μισθού μεγαλύτερη από 5%, διαμηνύουν με επιστολή τους προς την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου οι Ελληνες Κλωστοϋφαντουργοί.

«Απαιτείται αυτοσυγκράτηση από πολιτεία, εργοδότες, εργαζόμενους, ώστε κάθε αύξηση να είναι συνδεδεμένη με την ανταγωνιστικότητα και τις δυνατότητες του κλάδου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Προς την
Κυρία Έφη Αχτσιόγλου

Θέμα: «Κλωστοϋφαντουργία – Κατώτατος Μισθός – Εργασιακό κόστος»

Κυρία Υπουργέ,

Η ελληνική Κλωστοϋφαντουργία αποτελεί έναν πολύ σημαντικό εργατοβόρο κλάδο της μεταποιητικής βιομηχανίας στη χώρα μας, όπου σε όρους παραγωγής, απασχόλησης και εξαγωγών συνιστά μία από τις κυριότερες οικονομικές δραστηριότητες.

Την τελευταία εικοσαετία, η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με την αθρόα εισαγωγή κλωστοϋφαντουργικών ειδών από χώρες φθηνού εργατικού κόστους οδήγησε στη συρρίκνωση του κλάδου, με αποτέλεσμα το κλείσιμο μεγάλων παραδοσιακών εργοστασίων, αυξάνοντας την ανεργία.

Αναφορικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν στην αύξηση του κατώτατου μισθού σας παραθέτουμε τα κάτωθι:

Κατώτατος μισθός - Εργασιακό κόστος

• Το εργασιακό κόστος στην κλωστοϋφαντουργία υπεισέρχεται κατά 30% στο κόστος παραγωγής, επομένως, απαιτείται αυτοσυγκράτηση από πολιτεία, εργοδότες, εργαζόμενους, ώστε κάθε αύξηση να είναι συνδεδεμένη με την ανταγωνιστικότητα και τις δυνατότητες του κλάδου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.