ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κόκορας σούπα με πράσο και δαμάσκηνα

Μία εξαιρετική συνταγή για κόκορα σούπα με πράσο και δαμάσκηνα.

Υλικά

  • 1 κόκορας νωπός, κομμένος σε μερίδες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. λευκό κρασί ξηρό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 πράσο μεγάλο, χοντροκομμένο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κοτσάνια σέλινο, τεμαχισμένα
  • 5 φέτες μπέικον, σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 6-8 δαμάσκηνα αποξηραμένα, χωρίς το κουκούτσι
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα και τα τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας.

Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι και βράζουμε για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά.

Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα κομμάτια του κόκορα, σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό σε ένα μπολ.

Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι.

Αφού κρυώσει το κρέας, το ξεψαχνίζουμε, αφαιρούμε όλα τα κόκκαλα και αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το μπέικον και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνουμε και το ζωμό που κρατήσαμε από πριν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό.

Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά .

Αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.