17/01/2019@19:45
Κόκορας σούπα με πράσο και δαμάσκηνα
Μία εξαιρετική συνταγή για κόκορα σούπα με πράσο και δαμάσκηνα.
Υλικά
1 κόκορας νωπός, κομμένος σε μερίδες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φλ. λευκό κρασί ξηρό
2 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 πράσο μεγάλο, χοντροκομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κοτσάνια σέλινο, τεμαχισμένα
5 φέτες μπέικον, σε μικρά κομμάτια
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
6-8 δαμάσκηνα αποξηραμένα, χωρίς το κουκούτσι
φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα και τα τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας.
Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι και βράζουμε για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα κομμάτια του κόκορα, σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό σε ένα μπολ.
Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι.
Αφού κρυώσει το κρέας, το ξεψαχνίζουμε, αφαιρούμε όλα τα κόκκαλα και αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το μπέικον και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνουμε και το ζωμό που κρατήσαμε από πριν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά .
Αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Τη διαφορά την κάνει το ψήσιμο της γλυκοπατάτας στον φούρνο, που κρατάει «δυνατή» τη γεύση τους. Υλικά 300γρ. γλυκοπατάτες, χωρίς φλούδα 100γρ. καρότα, χωρίς φλούδα 20γρ. ρίζα τζίντζερ 1 σκελίδα σκόρδο 2 φύλλα φασκόμηλο 600ml καυτό ζωμό (λαχανικών
Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια απλή νόστιμη και θρεπτική σούπα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); Μερίδες: 6 window.AdmanQueue
Μια καλομαγειρεμένη ψαρόσουπα είναι το φαγητό που αναζητάμε όλοι στο τραπέζι, ακόμη και όσοι δεν αγαπούν ιδιαίτερα το ψάρι. Σε αυτή την εκδοχή εμπλουτίζεται με λαχανικά και σερβίρεται σχεδόν βελουτέ, δοκιμάστε τον τρόπο αυτό οπωσδήποτε, θα σας ενθουσιάσει! Υλικά 1
Μια γιορτινή ψαρόσουπα με κρόκο που δίνει άλλο άρωμα και μεγαλείο. Μπορείτε να επιλέξετε ό,τι ψάρια και θαλασσινά βρείτε στην αγορά. Εδώ τη φτιάχνουμε με γαρίδες, μύδια, μπακαλιάρο, σκορπίνα και διάφορα πετρόψαρα. Υλικά 2 κιλά φρέσκα ψάρια (μπακαλιάρο,
Η ευγενική γεύση της σελινόριζας συνδυάζεται µε τα ζωηρά µήλα και τα γλυκά κάστανα δηµιουργώντας µια εξαίσια και ισορροπηµένη βελούδινη σούπα. Δεν παραλείπουµε τα τραγανά φύλλα φασκόµηλου! Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id:
Εάν υπάρχει μια σούπα που μπορεί να σε κάνει να χαμογελάς σε κάθε κουταλιά αυτή είναι σίγουρα τα γιουβαρλάκια. Μπορείτε να τα κάνετε ντοματένια, αλλά με αβγολέμονο είναι πραγματικά η καλύτερη εκδοχή τους. Υλικά 600γρ. κιμά μοσχαρίσιο ¾ φλιτζανιού ρύζι
Η γλυκολοκύθα είναι βασικό συστατικό της αυθεντικής μεξικανικής γαστρονομίας και λατρεύεται πολύ όπως και στην Κρήτη. Εδώ την απολαμβάνουμε σε