ΚΟΣΜΟΣ

Για το μεταναστευτικό

Κόντε και Σαλβίνι αποθεώνουν Αβραμόπουλο: Εχουμε κοινές ευαισθησίες και άμεση επικοινωνία

«Με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο υπάρχουν σημαντικές κοινές ευαισθησίες», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. «Έχουμε άμεση επικοινωνία και με sms», προσθέτει ο Ματτέο Σαλβίνι.

Στην σημερινή του συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο για την μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο αναφέρθηκε, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά απόψεων ανάμεσα στον επίτροπο Αβραμόπουλο και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αλλά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι Ελληνας, χρημάτισε και υπουργός, και η χώρα του αντιμετώπισε το μεταναστευτικό μόνον με τις δυνάμεις της. Είναι κάτι που μας κάνει να έχουμε σημαντικές κοινές ευαισθησίες».

Σαλβίνι: Με τον επίτροπο Αβραμόπουλο έχουμε άμεση επικοινωνία και με sms

Σαλβίνι: Με τον επίτροπο Αβραμόπουλο έχουμε άμεση επικοινωνία και με sms

Παράλληλα, απαντώντας, πάντα, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι πρόσθεσε: «Εχω ζήσει την γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Αλλά με τον επίτροπο Αβραμόπουλο έχουμε άμεση επικοινωνία, και με μηνύματα sms. Στο πλαίσιο αυτό, φάνηκα και άτολμος απέναντί του, κατά την πρόσφατη ήττα της Μίλαν στον Πειραιά. Πέρα από τα αστεία, όμως, όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, στέλνεις ένα μήνυμα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, και η απάντηση είναι άμεση. Άλλοι εξαφανίσθηκαν και δεν κατέστη δυνατό να τους γνωρίσουμε».

Σαλβίνι: «Φάνηκα και άτολμος απέναντι στον Αβραμόπουλο, κατά την πρόσφατη ήττα της Μίλαν στον Πειραιά»

Σε ότι αφορά το γενικότερο αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης με τον Ευρωπαίο επίτροπο, τόσο ο Τζουζέπε Κόντε, όσο και ο Ματτέο Σαλβίνι τόνισαν ότι η Ιταλία αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει στην αναδιανομή 670 μεταναστών και προσφύγων που έχουν φτάσει στην Ιταλία.

«Για το μεταναστευτικό, χρειάζεται ένα δομικό, μόνιμο σύστημα, με γνώμονα την αμοιβαιότητα», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Τζουζέπε Κόντε και Ματέο Σαλβίνι διαμηνύουν ότι έχουν κοινές ευαισθησίες με τον Δ. Αβραμόπουλο για το μεταναστευτικό

Τζουζέπε Κόντε και Ματέο Σαλβίνι διαμηνύουν ότι έχουν κοινές ευαισθησίες με τον Δ. Αβραμόπουλο για το μεταναστευτικό

«Είμαι ικανοποιημένος από τα όσα είπαμε και διάβασα το tweet του επιτρόπου Αβραμόπουλου μετά την σημερινή συνάντησή μας. Τώρα περιμένουμε, από την Ευρώπη, τις αναγκαίες, συγκεκριμένες κινήσεις», ολοκλήρωσε ο Ματτέο Σαλβίνι.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.