ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπορούσες να είχες αφαιρέσει την εξουσία από τον Τσίπρα

Λεβέντης σε Καμμένο: Είσαι συνυπεύθυνος για τη Μακεδονία

Οξύτατη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την παράδοση του όρου Μακεδονία στου Σκοπιανούς εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης κατά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων που ήταν ο πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς τπου πήρε το λόγο απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο είπε ότι αν ήθελε και δεν συμφωνεί με τις Πρέσπες, θα μπορούσε να είχε αφαιρέσει την εξουσία από τον Τσίπρα. Συγκεκριμένα είπε:

«Πολλή συζήτηση γίνεται για κάποιες απειλές κατά βουλευτών για να ψηφίσουν αντίθετα με τη συνείδησή τους και να απειλείται ένας βουλευτες είναι ανεπίτρεπτο. Θέτω όμως και το αντίθετο ερωτημα που πρέπει να απαντηθεί. Η βουλη θα περάσει μία Συμφωνία που είναι αντίθετο με τη συνείδηση του λαού. Τι αντίδραση μπορεί να έχει ο πολίτης; Η αντίθεση προς τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι δεδομένη. Τι μπορεί να κάνει; Η Βουλή δεν εκφράζει τη συνείδηση του λαού. Προτείνουμε δηλαδή στο λαό να βάλει κατω και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ είστε οι μόνοι έξυπνοι, εσείς κρίνετε μόνο αν είναι επωφελής. Αν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών νομίζετε θα είστε νικητές; Νικητές θα ήσασταν μόνο αν μιλούσατε με το λαό και συμφωνήσετε. δεν υπάρχει δημοκρατία με το να αγνοείται ο λαός. Τι να κάνει ο λαός για να περάσει το Μακεδονία; Συμβούλιο αρχηγών δεν κάνατε. Γιατί τετοια βασύνη, τέτοια πρεμούρα; Ποιος είναι από πίσω;»

Συνεχίζοντας, ο κ.Λεβέντης, σημείωσε: «Φώναζαν κατά της Ευρώπης, αλλά τωρα προτιμούν όλοι τον Τσίπρα γιατί υπογράφει τα πάντα και τους κάνει τα χατίρια. Αλήθεια είστε ευτυχείς τις ημέρες αυτες;
Ποιος χάραξε η εθνική γραμμή που λέτε; Ονομάζετε εθνική γραμμή τις υποχωρήσεις. Αυτό ονομάζεται εθνική γραμμή και είναι αυτός λόγος να βασίσει ο Τσίπρας μία εθνική μειοδοσία. πως θα αισθάνονται οι άνθρωποι από τη Λάρισα και παω. Τους συμμετέχοντες στα συλλαλητηρια τους ονομασατε φασίστες.
Για το όνομα γίνονται τα συλλαλητηρια. Υπομονή λέω στους Μακεδονες. Εγώ λέω θα ακυρωθεί. Ό,τι κυρώνεται χωρίς την κοινωνία, χωρίς το λαό ακυρώνεται στην πράξη. Κανείς δεν θα σεβαστεί κατι που καταδικάζει ο ελληνικός λαός.
Να πω για τον Καμμενο, που μόλις εισήλθε στη αίθουσα, αν ήθελε όντως να σταματήσει τον συνέταιρο του στη μειοδοσία επρεπε να τον σταματήσει πιο εγκαιρα δεν ήταν ανάγκη να βυθιστεί το πλοίο και στο παρα πέντε να φύγετε από το πλοίο. Είχατε πει πως έχετε εμπιστοσύνη Κοτζιά και τώρα καταγγείλατε κάτι για τον Σόρος. Δεν είχατε καταλάβει τη πάνε να φέρουν. Η ιστορία θα σας χρεώσει. Που δεν τον σταμάτησατε. Θα μπορούσατε να είχατε κόψει την εξουσία, να του κόψετε τα πόδια. Αν όντως θέλατε να εμπορίσετε τον πρωθυπουργό που προδήλωσε ότι θα κάνει έπρεπε να αφαιρέσετε την εμπιστοσύνη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.