ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώνονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Mε τα τρακτέρ τους στην Πάτρα οι αγρότες της Αιγιάλειας

Με κεντρικό σύνθημα την «αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη η συγκέντρωση του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΤΡΙΝΙΑΣ» στο χώρο της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών ΑΕΣ ΑΕ. Οι παραγωγοί θα πραγματοποιήσουν κάθοδο με τα αγροτικά τους μηχανήματα σήμερα στην Πάτρα και συγκέντρωση στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκηση.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Γιάννης Μποδιώτης τόνισε:

«Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ πάντα στη πρώτη γραμμή του αγώνα μέχρι σήμερα αλλά και για τη συνέχεια γιατί ο δρόμος του αγώνα είναι μακρύς και δύσκολος.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ ξεκινώντας νέο γύρο κινητοποιήσεων ενάντια στις πολιτικές της Κυβέρνησης , των κατευθύνσεων της ΚΑΠ που σαν στόχο έχουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε μια χούφτα επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται και θα δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα.

Ο οργανωμένος αγώνας είναι αυτός που μπορεί να καθυστερήσει τις κυβερνητικές πολιτικές . Είναι αυτός που έδωσε και μπορεί να δώσει προσωρινές ανάσες στην αγροτική οικογένεια, Είναι αυτός που έφερε μέχρι σήμερα αποτελέσματα ,όπως το αφορολόγητο των 8.500 ευρώ, την καθυστέρηση και σταδιακή εφαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών, το ακατάσχετο των 7.500 ευρώ από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ , την κατάργηση του φόρου στο κρασί .

Είναι αυτός που με τον πανελλαδικό συντονισμό , με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων πιέζει πραγματικά τις Κυβερνήσεις.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, συντονιζόμαστε με την Π.Ε.Μ : 1) για να κρατήσουμε ότι κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια από τη λαίλαπα των μέτρων που είχαν σαν στόχο την εξαθλίωση μας , την εγκατάλειψη από μας της γης και της παραγωγής , 2) για τη μείωση του κόστους παραγωγής , ενάντια στην ασυδοσία των εμπόρων, στο αίσχος του σημερινού ΕΛΓΑ που λειτουργεί με ανταποδοτικότητα , στις υπερβολικές ασφαλιστικές εισφορές, στη φοροληστεία που παραμένει. Ενάντια στη νέα ΚΑΠ που είναι σε ακόμα χειρότερη κατεύθυνση με μείωση των ενισχύσεων.

Παλεύουμε ενάντια στη μοιρολατρία , το συμβιβασμό , στο τίποτα δεν γίνεται. Όλα γίνονται αρκεί να το αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι.

Η ανάγκη συνέχισης του αγώνα είναι πολύ σημαντική γιατί οι πολιτικές που χρηματοδοτούν πλουσιοπάροχα τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοκατασκευαστές από τα χρήματα του φορολογούμενου λαού και στρέφονται ενάντια στην επιβίωση του μικρομεσαίου αγρότη, του μικρού επαγγελματία, του εργαζόμενου πρέπει να ανατρέπονται από τον ίδιο το λαό.

Διαβάστε περισσότερα στο thebest.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.