ΕΛΛΑΔΑ

Με δέλεαρ 300 ευρώ επιπλέον του μισθού

Ο δήμος Πρεσπών δίνει €300 «από την τσέπη του» για να εξασφαλίσει μόνιμο γενικό γιατρό

Με δέλεαρ 300 ευρώ επιπλέον του μισθού προσπαθεί ο δήμος Πρεσπών να εξασφαλίσει την παρουσία μόνιμου γενικού γιατρού στην περιοχή.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να δίνει μηνιαίως 300 ευρώ στον γιατρό που θα προσληφθεί στο πολυδύναμο ιατρείο του δήμου το οποίο, όπως γράφει η Καθημερινή, ξεκίνησε να λειτουργεί το 2017 αλλά ακόμα δεν διαθέτει γιατρό.

Προς το παρόν οι κάτοικοι του δήμου εξυπηρετούνται από από τους 4 γιατρούς που κάνουν το αγροτικό τους. Οι γιατροί αυτοί, όμως, δεν έχουν ειδικότητα και «μόλις τελειώσουν το αγροτικό τους φεύγουν και έρχονται άλλοι ενώ υπάρχουν φορές που έχουμε μείνει και με έναν γιατρό» όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης.

Η προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρού για τον δήμο Πρεσπών λήγει στο τέλος Ιανουαρίου και η δημοτική αρχή σκέφτηκε το δέλεαρ αυτό προκειμένου να στηρίξει όποιον αποφασίσει να καταθέσει αίτηση.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του δήμου εδράζεται στη δυνατότητα που παρέχει το άρθρο 32 του νόμου 4483/2017 με το οποίο προβλέπεται ότι ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι μπορούν να παρέχουν σίτιση και στέγαση σε δημόσιους λειτουργούς ή την κάλυψη του σχετικού κόστους μέχρι του ποσού 300 ευρώ τον μήνα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.